Prunele coapte au o savoare minunata, iar acompaniate de un aluat moale si o umplutura generoasa de branza , sunt perfecte. Putina scortisoara merge la fix 😉
Ingrediente ( tava 25*35 cm):
Aluat
- 50 ml lapte
- 1 ou
- 12 gr drojdie proaspata
- 150 gr faina
- 25 gr zahar
- 25 gr unt moale
- un praf sare
Drojdia impreuna cu laptele cald le amestecam si le lasam 5 minute. Faina si restul ingredientele le punem intr-un vas, sau vasul robotului de bucatarie. Apoi adaugam si laptele, framantam pana rezulta un aluat omogem, framantam rapid. Aluatul il lasam acoperit cu folie alimentara 30 minute intr-un loc calduros.
Umplutura branza:
- 500 gr branza Quark
- 50 gr unt moale
- 120 gr zahar
- 4 oua
- 30 gr amidon
- coaja rasa de la 1 lamaie
- 1 lingurita zeama de lamaie
- 9-10 prune
- 1/2 lingurita scortisoara
- 1 lingurita zahar
Punem toate ingredientele , cu exceptia oualor, si mixam usor. Adaugam pe rand cate un ou si mixam doar pana ce se incorporeaza.
Cuptorul il preincalzim la 160 grade.
Aluatul il intindem cu mana in tava unsa cu putin ulei si pudrata cu faina. Apoi turnam branza, iar deasupra asezam cu grija jumatile de prune. Deasupra fiecarei prune presaram putina scortisoara amestecata cu zahar. Coacem timp de 50-55 minute pana incepe sa se aureasca pe margini. Apoi o lasam sa se raceasca. Enjoy !
se poate inlocui branza Q.cu branza dulce?
Se poate inlocui cu o branza mai moale