Daca aveti acasa o punga cu bezele gumate ( marshmallows ) va propun aceasta prajitura. Daca nu le aveti, va propun sa va cumparati si sa incercati reteta caci este o prajitura buna buna :).
Ingrediente:
Blat- 3 oua
100 grame unt
90 grame ciocolata
200 grame faina
100 grame zahar
1plic praf de copt
1 praf de sare
Crema :
200 grame Bezele gumate
Topping
200 grame nuca , 100 grame biscuiti digestivi
200 gr zahar
50 grame unt
200 ml frisca lichida
Preparare:
Untul topit se amesteca cu ciocolata pana topeste, apoi se bate cu zaharul . Ouale se adauga pe rand unul cate unul pana sunt bine incorporate. Faina se amesteca cu praful de copt si sare apoi o adaugam peste amestecul de ciocolata. Turnam totul intr-o tava de prajitura tapetata cu hartie de copt apoi o punem in cuptorul preincalzit al 180 grade timp de 30 minute. Cu 2 minute inainte de a fi gata punem peste blat bezelele aranjate uniform si mai lasam la cuptor 2 -3 minute ( trebuie sa avem mare grija sa nu se arda, ele se vor umfla si inmuia ). Scoatem prajitura si presaram nucile si biscuiti maruntiti peste ea si o lasam sa se raceasca pana facem caramelul. Caramelul este foarte usor de facut: luam o tigaie, punem zaharul si il lasam sa se caramelizeze (sa nu se arda) apoi adaugam untul taiat in cubulete, cate un cub o data si amestecam pana se dizolva de tot, apoi incet turnam si frisca lichida. Il luam de pe foc si il lasam sa se racesca cam 10 minute dupa care il putem turna peste prajitura (eu l-am turnat cu ajutorul unei linguri, incerand sa acopar cat mai bine biscuitii si nucile ).
Enjoy!
gata,prajitura asta o fac de Craciun. Asta pana nu mai postezi alte rete (:
Asta zicea si Marius ;)) sa o facem de Craciun ;))
Bezele gumate? Spre rusinea mea,nu stiu,decat de bezele-bezele..in rest…yummi,yummi…
Cred ca ar merge si cu bezeaua traditionala, doar ar trebuie pusa mai repede!merita incercat:)
Alina, s-ar putea inlocui blatul cu cel umed?
Poti folosi orice blat doresti