Ingredients
-
Aluat fraged
-
500 gr faina
-
3 linguri pline untura
-
5 linguri pline smantana
-
100 gr zahar
-
2 buc mari de oua
-
5 gr praf de copt
-
un praf de sare
-
1/2 lingurita coaja de lamaie razuita
-
Umplutura branza
-
800 gr branza de vaci
-
3 buc oua
-
125 gr zaharsau mai mult daca va place dulce
-
2 linguri faina
-
2 linguri gris
-
50 gr stafide
-
1/2 lingurita extract vanilie
-
1/2 lingurita coaja de lamaie razuita
Porlos cu branza si stafide
Am crescut cu aceasta bunatate de prajitura. Era cu umplutura de mere sau branza, preferatele mele 🙂 . Aluatul este foarte fraged si aromat, iar umplutura de branza cremoasa. Folosesc branza de vaca grasa, de la producatori locali. Va recomand sa cumparati produse lactate de la producatorii locali, din surse de incredere, si veti vedea diferenta.
Steps
1
Done
|
Pregatire aluat fraged |
2
Done
|
Pregatire umpluturaBranza o mixez bine cu zaharul pana devine cremoasa. Apoi adaug ouale si restul ingredienteleor. Mixam doar pana ce s-au omogenizat. |
3
Done
|
Asamblare Porlos cu branza si stafideAvem nevoie de o tava de 35/25 cm. O tapetam cu hartie de copt. |
Buna,felicitari in primul rand pentru blog,ai retete min unate si usoare.
Se poate inlocui untura cu altceva?
Multumesc Mariana ! Se poate inlocui cu unt gras de 82%
Am facut-o azi ! Foarte buna , va astept la o portie ?
Ma bucur ca v-a placut ! cu drag :*
Dacă aleg să fac varianta cu unt, ce înseamnă 3 linguri…ca si cantitate? Nu sunt prea pricepută în ale bucătăriei și am nevoie de cantități exacte. Mulțumesc!
Aprox 100 grame
Se poate folosi margarină sau ulei?
Margarina da, ulei nu
Buna se poate folosi branza marscapone in loc de cea de vaci? Unde locuiesc eu nu gasesc brânză de vaci. Multumesc
Poti folosi ricotta
Se poate face aluatul azi si pastra la frigider pana maine?
Nu recomand sa il lasi peste noapte, facut proaspat e mai bun
Mulțumesc pentru aluatul minunat! Am tot incercat rețete dar acesta îmi amintește de prăjitură cu brânză din copilărie ?.
Ma alatur si eu celor care apreciaza si va multumesc pentru reteta acestui aluat. Se face incredibil de usor si se lucreaza la fel de usor. Multumesc! De acum inainte voi folosi doar aceasta reteta pentru prajiturile cu branza si mere! 🙂