Aceasta este o focaccia mult imbunatatita 🙂 , sau o pizza extra pufoasa . Aluatul l-am folosit cel de la focaccia, iar toppingul de la fel ca si pentru pizza. E super delicioasa ! va recomand sa o serviti cu o salata verde , sau mixta cu ruccola.
Ingredinte pizza pufoasa
- 15 gr drojdie proaspata
- 1 lgta zahar
- 220 ml apa
- 350 gr faina + 2 linguri
- 1 lgta sare
- 6 linguri ulei de masline
- sare pentru presarat
Apa calduta, o amestecam cu zaharul si drojdia sfarmata. O lasam 10 minute pana cand se umfla. Apoi punem faina amestecata cu sarea in vasul robotului de bucatarie sau intr-un castron. Punem drojdia cu apa, in mijloc, 3 linguri cu ulei de masline.
Framantam aluatul 2 minute, pana devine elastic in robot sau pe o suprafata pudrata cu faina ( cele 2 linguri) .Punem aluatul intr-o tava unsa cu ulei. Il aplatizam cu mana in forma de dreptunghi aprox de 35-40 cm lungime.
Il lasam in tava sa creasca 30 minute. Apoi il ungem cu sos de rosii. Deasupra putem pune ce ne place. Eu am folosit bacon , rosii proaspete taiate felii, masline si mozzarella. Stropim cu putin ulei de masline, oregano si busuioc uscat si dam la cuptor la 220 grade timp de 20-25 minute pana e frumos rumenita. Enjoy !
Săptămâna asta am probat aluatul de pizza și a ieșit super.. Doar ca așezat în tava a făcut o pojghita uscata.. Trebuie acoperita tava pana dospeste?
Da, acopera-l cu o folie alimentara unsa cu putin ulei
Excelenta aceasta reteta! Eu am modificat putin prepararea, am lasat aluatul in castron sa creasca vreo 40 min. dupa aceea l-am intins in tava si l-am mai lasat inca 30 de minute sa creasca. Multumesc frumos ca va faceti timp sa impartasiti cu noi retete grozave!