Ingredients
-
8 buc medii ciuperci
-
150 gr linte uscata
-
1 buc medie ceapa rosie
-
2 catei usturoi
-
1 lingura sos soia
-
1/2 lingurita cimbru
-
un pumn miez de nuca
-
dupa gust sare/piper
-
dupa gust zeama de lamaie
Pate vegetal din linte si ciuperci
Gustul acestui pate e minunat ! Ciupercile cu lintea sunt o combinatie delicioasa. Va recomand sa il serviti alaturi de paine prajita , ii intensifica aroma 😉
Steps
1
Done
|
Preparare pate vegetal din linte si ciuperciPrima data punem lintea la inmuiat. Eu am lasat-o o ora. Apoi o punem la fiert . Cat timp lintea fierbe, noi pregatim ciupercile. Le trecem rapid printr-un jet de apa, nu le scaldam in apa deoarece atunci se imbiba cu apa, nu le curatam pielita decat daca sunt cu pete. Ceapa o tocam marunt si o punem in tigaie impreuna cu 50 ml ulei de masline. O lasam la foc mediu pana se inmoaie. |
Am facut pate exact ca in reteta, cheia e rabdarea dupa parerea mea, rabdare pentru repausul recomandat. Gustul se schimba radical dupa cele 4 ore de repaus. Multumesc pentru reteta. Recomand cu caldura preparatul.
Asa este, aromele au timp sa se imbine, si textura devine mai solida, ma bucur ca v-a placut !
buna ziua . ce fel de linte ati folosit? (maro, verde, rosie, neagra)?. multumesc
Am folosit linte verde uscata
Salut! Am făcut rețeta de muuulte ori, cu mici variațiuni. Este un preparat genial, și nu o spun doar eu ci și mulți alții cărora le-am dat să mănânce. După câteva runde de preparare o înveți deja pe de rost. O recomandare mică pe care aș face-o, preluată dintr-un video franțuzesc al aceleiași rețete: un pic de sfeclă roșie adăugată îi dă pate-ului o nuanță ușor rozalie, care îi conferă un aspect mai fancy, pentru cei pretențioși la mâncare.