Ingredients
-
400 gr penne
-
200 gr sunca de pui
-
250 gr ciuperci
-
300 ml smantana pentru gatit
-
500 ml pulpa de rosii/ passata
-
2 catei usturoi
-
60 ml ulei masline
-
1/3 lingurita busuioc
-
200 gr mozzarella
-
dupa gust sare/piper
Paste al forno cu sunca si ciuperci
O mancare care e savurata de intreaga familie. Noi oricum iubim pastele, insa aceasta reteta e perfecta pentru acele zile obositoare , cand ai nevoie de ceva eeextra bun 😉
Steps
1
Done
|
Prima data punem apa la fiert cu 1/2 lingurita sare. Adaugam pastele si le fierbem al dente. Intre timp taiem sunca fasii subtiri. Ciupercile le taiem mai mari, sau dupa preferinte. Intr-o tigaie punem 1 lingura ulei de masline , ciupercile, si le calim pana se inmoaie. Apoi le dam la o parte. In aceeasi tigaie punem restul de ulei , adaugam usturoiul razuit fin , lasam doar pana incepe sa se caleasca, adaugam sosul de rosii , lasam sa fiarba 5 minute, apoi smantana si sarea si piperul. Stingem focul si dam tigaia la o parte. |
2
Done
|
Cand passtele sunt fierte le scurgem si le punem intr-un vas termorezistent . Adaugam sunca taiata felii, ciupercile si apoi sosul. Amestecam usor , doar cat sa se amestece. Cu lingura de lemn apasam usor pastele sa intre in sos. Deasupra razuim mozzarella . Le dam la cuptorul preincalzit la 200 grade pana se rumeneste frumos mozzarella. Servim calde . Enjoy ! |
Cu busuiocul ce facem? ?
Il punem si pe el presarat la final 🙂
Nu se vede nici un pic de rosie in foto..cred ca nu isi au locul în reteta asta
Nu e nici o greseala, sosul are culoare rozalie, se pun rosii pasate
Buna seara!Am facut aceste paste al forno.Pur si simplu delicioase?
Ma bucur !
Delicioase! Am folosit piept de pui în loc de șuncă (călit în ulei de măsline) ?