Ingredients
-
600 gr faina
-
150 ml apa calda
-
150 ml lapte cald
-
50 gr unt
-
20 gr drojdie proaspata
-
3 lingurite zahar
-
10 gr sare
-
1 ou
-
Pt uns
-
1 bucata galbenus
Paine alba cu lapte
Moale, pufoasa, usor de facut. Perfecta pentru mic dejun, sadwich, sau la toast.
Steps
1
Done
|
Drojdia impreuna cu o lingurita de zahar o amestecam si o punem in apa calda. Lasam 5 minute pana se activeaza. In laptele cald punem untul taiat cubulete. Faina si restul ingredientelor le punem in bolul robotului de bucatarie. Peste turnam laptele si apoi apa cu drojdia. |
2
Done
|
Framantam 5-7 minute . Presaram putina faina peste aluat si il lasam la crescut o jum de ora. Apoi pe o suprafata pudrata cu faina, intindem aluatul sub forma de bagheta. |
3
Done
|
Il punem intr-o tava de chec ( 30 cm lungime ) unsa cu unt si tapetata cu faina. Lasam aluatul la crescut pana isi dubleaza volumul. La final ungem cu galbenus amestecat cu putina apa si presaram seminte de mac. Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 35 -40 minute. Enjoy ! |
4
Done
|
|
Buna seara Alina!Ma bucur ca am descoperit blogul tau, imi plac retetele tale si inainte de a afla cate ceva despre tine,am simtit ca esti ardeleanaca dupa retete. Azi am facut chiflele, au iesit exact asa cum mi-am inchipuit,am incercat inainte si alte retete de chifle, raman la aceastareteta cacisunt foarte multumita! Am sa incerc sa pun poza cu chiflele pe Fb tau,arata bine si sunt multumita de ceea ce a iesit! Acuma sunt hotarata sa fac aceasta paine alba care dupa reteta este la fel ca si chiflele, doar forma e alta. Succes in continuare,am sa mai vizitez blogul… Citeste mai departe »
Reli, tare ma bucur sa aud asta ! tinem aproape 🙂
Buna seara!! Nu mai drojdie proaspătă și nu știu câtă drojdie uscata sa pun la aceasta rețetă ! ! Mi ar fi de mare ajutor daca in puteți spune !seara frumoasa
Buna, 25 gr drojdie proaspata = 7 gr drojdie uscata
Ce tip de faina ar mai indicat pt aceasta paine, 650 sau 000? Multumesc!
Iti recomand faina 550, e cea mai potrivita