Cautati un desert potrivit pentru copii ? eu vi-l recomand cu drag pe acesta. Are un aluat moale si pufos , umplutura de branza dulce si visine. Minunat ! Desigur pentru umplutura puteti folosi si nuca cu martipan , reteta aici Melc cu nuca si martipan
Ingrediente:
Aluat:
- 500 gr faina
- 40 gr drojdie proaspata
- 315 ml lapte
- 60 ml ulei
- un praf de sare
- 115 gr zahar
Umplutura:
- 500 gr branza dulce
- 1 ou mare
- 125 gr zahar
- 1/2 lingurita extract vanilie
- 200 gr visine proaspete fara samburi
- 1 lg faina
Laptele cald il amestecam cu drojdia si o lasam deoparte 10 minute. Intre timp pregatim celelalte ingrediente si le punem intr-un castron incapator. Turnam peste si laptele cu drojdia apoi framantam bine pana obtinem un aluat fin si moale. Il acoperim si il punem intr-un loc calduros timp de 30 minute.
Pana aluatul nostru creste , pregatim umplutura. Branza dulce o amestecam bine cu zaharul , pana devine o pasta, adaugam vanilia, si apoi oul. Amestecam bine cu un tel pana se omogenizeaza. Visinele le amestecam cu 1 lingura faina rasa.
Cand au trecut cele 30 minute , pe o plansa pudrata cu faina punem aluatul si il intindem cu un facalet intr-un dreptunghi cu o grosime de 1/2 cm . Peste punem umplutura, visinele si rulam pe lungime cu grija. Taiem felii groase de 2 cm si le asezam pe o tava tapetate cu hartie de copt. Cuptorul il preincalzim la 180 grade si le coacem cam 10-12 minute. Cand sunt gata le lasam putin sa se raceasca apoi le ungem cu glazura de lamaie
Glazura :
- 2 linguri zeama de lamaie
- 3- 4 linguri pline zahar pudra
- Se amesteca zaharul cu glazura de lamaie
Enjoy!
Minunati sint pentru copii, dar si pentru noi un deliciu.
Delicios