Ingredients
-
40 grame faina tip 550
-
20 grame iaurt cremos
-
50 ml apa calda
-
4-5 bucati stafide
Maiua naturala este un amestec de faina, cu apa si iaurt care fermenteza, si astfel produce acelasi efect ca si drojdia. Ajuta aluatul sa creasca, facand painea pufoasa si gustoasa. Este un proces de 7 zile, insa e nevoie de 2-3 saptamani pentru o maia mai puternica. Cu timpul ea devine matura, si putem coace multe tipuri de aluat, nu doar paine. Mai jos in reteta va voi explica cum se obtine maiaua naturala, cum se pastreaza. De asemenea va voi lasa linkul catre canalul meu de Youtube unde puteti vedea cum se face painea cu maia.
Steps
1
Done
|
Maia naturala |
Buna seara, as dori sa va intreb ceva in legatura cu maiaua,cand o hraniti o data pe saptamana care sunt cantitatile,100 gr faina si 100ml apa?
Se poate folosi reteta de paine cu maia si pentru masina de facut paine?Multumesc pentru raspuns.
Se poate hrani astfel 1:2:2 maia/faina/apa
La masina se poate framanta, nu stiu daca exista program pt maia, aceasta paine necesita o perioada mai lunga de dospire
Buna ziua va deranjez din nou,am inceput maiaua in 22.03.si azi ar fi a 6.a zi deja cand ar trebui sa o hranesc,dar nu arata nici pe departe ca al dvs.Se separa apa deasupra,are cateva bule,dar nu.mi place cum arata. Oare cu ce am gresit?
Trebuie golita apa, si continuat mai departe cu hranirea
Bună ziua. Maiaua e în ziua a cincea și au apărut de abia 4-5 gaurele în ea. Merg înainte sau e compromisă? Mulțumesc mult!
Atata timp cat ii apar bulele, nu e compromisa