Un rasfat pe care il meritam din cand in cand, acum nu vorbim de calorii sau zahar , ci de un gust sofisticat , savurat din plin 😉 Macarons cu crema Gianduia
Ingrediente
- 70 gr albus
- 60 gr zahar tos
- 80 gr migdale macinate
- 100 gr zahar pudra
- 10 gr cacao
Migdalele le macinam, apoi le dam prin sita. Zaharul praf il dam prin sita de asemenea. Le amestecam cele 2, adaugam si cacaua. Albusul il batem pana incepe sa devina spuma , adaugam zaharul tos cate o lingura pana il incorporam pe tot si rezulta o bezea luciosa si ferma. Jumatate din amestecul de migdale il cernem peste albusuri si amestecam de cateva ori , apoi cernem si cealalata jumatate. Amestecam cu o paleta pana devine lucios si curge de pe spatula in fir gros , continuu si cand ajunge in vas face o funda.
Transferam aluatul intr-un pos cu dui cu varf rotund. Punem pe o tava tapetata cu hartie de copt , aluatul sub forma de cercuri de 3 cm diametru . Eu am avut nevoie de 2 tavi , trebuie lasat distanta intre macarons deoarece se latesc. Ridicam tava la 10 cm deasupra mesei de lucru si o lasam sa cada. Repetam de 3 ori, pt a iesi aerul afara. Apoi le lasam sa stea minim 30 – 60 min inainte de a fi bagate la cuptor.
Cuptorul il preincalzim la 130 grade si apoi dam cate o tava la cuptor timp de 20 – 25 min.
Crema Gianduia
Alunele le macinam in robotul de bucatarie impreuna cu zaharul pana devine o pasta fina. Adaugam ciocolata bucatele si laptele. Macinam totul intr-o pasta. Punem acest amestec impreuna cu untul , intr-un vas pe baie de aburi, ametecam pana se topeste untul si devine totul o pasta moale. Dam la frigider 1-2 ore, amestecul se va intari. Cu o ora inainte de utilizare sa o scoateti din frigider.
Luam un macarons , punem o lingurita de crema si acoperim cu inca o bucata . Ii lasam sa stea vreo 2 ore apoi le putem servi. Dupa umplere acestia se inmoaie de la crema, ii putem face in avans si ii pastram intr-un bol inchis fara sa ii umplem, pana dorim sa ii servim. Se pasteaza foarte bine 2-3 zile fara umplere . Enjoy !
Ce inseamna 60 g albuș?
Se cantareste doar albusul de la ou, trebuie respectat gramajul 🙂
Nu stiu cu ce am gresit. Gramaje respectate, aluatul a iesit beton : )))
Nu stiu de ce s-a intamplat asta, reteta a fost testata cu succes de mai multe cititoare. Aluatul cu cat il amesteci maimult , el devine mai fluid, poate nu ai amestecat destul
Ce înseamnă zahăr tos și ce fel de zahăr este?
Este zaharul normal, cel cristale