2 0
Lasagna cu vinete si dovlecei

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 bucati mici vinete
1 buc medie dovlecel
2 catei usturoi
700 ml rosii
1/2 lingurita oregano
1/2 lingurita busuioc
dupa gust sare/piper
3 linguri ulei de masline
Sos Bechamel
50 gr unt
50 gr faina
500 ml lapte
dupa gust sare/piper
70 gr cascaval
un praf Foi lasagna - 1 cutie nucsoara
Foi lasagna - 1 cutie

Lasagna cu vinete si dovlecei

  • 1 h 5 min
  • Serves 6
  • Easy

Ingredients

  • Sos Bechamel

  • Foi lasagna - 1 cutie

Share

Pe noi ne-a cucerit definitiv aceasta lasagna . Este fara carne , numai buna pentru zilele de vara. Se poate adapta si pentru varianta de post. Daca renuntam la sosul bechamel, si adaugam pesmet prajit la final, iese o mancare de post delicioasa.

Steps

1
Done

Preparare sos de vinete si dovlecei

Vinetele mele au fost mari cat pumnul, una avea cam 200 gr. Prima data taiem cubulete marunte vinetele. Apoi intr-o tigaie punem uleiul de masline si vinetele. Adaugam putina sare si le lasam la foc mediu pentru 10 minute. Apoi adaugam usturoiul razuit. Imediat si dovlecelul, tot razuit si el.
Punem ierburile aromatice si condimentam cu sare si piper. Lasam pe foc pana scade apa lasata de dovlecel. Apoi adaugam rosiie. Lasam totul pe foc inca 15 minute , sau pana cand rezulta un sos consistent.
Il dam la o parte.

2
Done

Preparare sos bechamel

Pentru sosul bechamel topim untul intr-o cratita , adaugam faina, amestecam tot timpul cu un tel, lasam la foc mic un minut, apoi adaugam laptele in fir subtire, amestecand permanent. Cand e ingrosat, il asezonam cu piper si nucsoara.Il dam la o parte.

3
Done

Asamblare si coacere lasagna

Luam o tava ceramica sau termorezistenta cu dimensiunea de 20/30 cm. Primul strat este unul subtire de sos. Apoi punem un rand de foi de lasagna urmat de sos de vinete. Apoi putin sos bechamel. Continuam tot asa pana punem 3-4 straturi de foi de lasagna. Ultimul strat trebuie sa fie cel cu sosul de vinete. Apoi turnam peste tot restul de sos bechamel. Razuim 70 gr cascaval peste sos. Dam la cuptor la 180 grade pentru 35 minute, pana se rumeneste frumos deasupra. Servim calda ! Enjoy !

Lucky Cake

Limonada cu pepene galben
previous
Limonada cu pepene galben
Inghetata de mure cu iaurt
next
Inghetata de mure cu iaurt
Limonada cu pepene galben
previous
Limonada cu pepene galben
Inghetata de mure cu iaurt
next
Inghetata de mure cu iaurt
Subscribe
Notificare despre
guest
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here