Ingredients
-
2 bucati mici vinete
-
1 buc medie dovlecel
-
2 catei usturoi
-
700 ml rosii
-
1/2 lingurita oregano
-
1/2 lingurita busuioc
-
dupa gust sare/piper
-
3 linguri ulei de masline
-
Sos Bechamel
-
50 gr unt
-
50 gr faina
-
500 ml lapte
-
dupa gust sare/piper
-
70 gr cascaval
-
un praf nucsoara
-
Foi lasagna - 1 cutie
Pe noi ne-a cucerit definitiv aceasta lasagna . Este fara carne , numai buna pentru zilele de vara. Se poate adapta si pentru varianta de post. Daca renuntam la sosul bechamel, si adaugam pesmet prajit la final, iese o mancare de post delicioasa.
Steps
1
Done
|
Preparare sos de vinete si dovleceiVinetele mele au fost mari cat pumnul, una avea cam 200 gr. Prima data taiem cubulete marunte vinetele. Apoi intr-o tigaie punem uleiul de masline si vinetele. Adaugam putina sare si le lasam la foc mediu pentru 10 minute. Apoi adaugam usturoiul razuit. Imediat si dovlecelul, tot razuit si el. |
2
Done
|
Preparare sos bechamel |
3
Done
|
Asamblare si coacere lasagnaLuam o tava ceramica sau termorezistenta cu dimensiunea de 20/30 cm. Primul strat este unul subtire de sos. Apoi punem un rand de foi de lasagna urmat de sos de vinete. Apoi putin sos bechamel. Continuam tot asa pana punem 3-4 straturi de foi de lasagna. Ultimul strat trebuie sa fie cel cu sosul de vinete. Apoi turnam peste tot restul de sos bechamel. Razuim 70 gr cascaval peste sos. Dam la cuptor la 180 grade pentru 35 minute, pana se rumeneste frumos deasupra. Servim calda ! Enjoy ! |