Ingredients
-
Kofta
-
800 gr carne tocata
-
1 buc ceapa rosie
-
1 lingura patrunjel proaspat tocat
-
2 catei usturoi
-
dupa gust sare/piper
-
1 lingura muguri de pin
-
Amestec 5 spices / amestec de condimente libanez/ sau ingredientele de mai jos
-
1/2 lingurita curcuma
-
1/3 lingurita chimion
-
1/3 lingurita amestec scortisoara, nucsoara, ghimbir praf
-
dupa gust fulgi de chilli
-
Couscous Aromat
-
1 cana couscous
-
1 cana si 1/4 apa
-
1/2 lingurita amestec 5 spices
-
1 buc ceapa verde
-
50 gr stafide
-
30 gr unt
-
1 buc rosie
-
1 lingura muguri de pin
-
dupa gust sare/piper
Kofta si couscous aromat
Am dat startul sezonului gratarelor, dar nu oricum ! una dintre cele mai delicioase retete de Kofta . Ce inseamna Kofta? carne tocata de vita, porc sau miel , condimentata , perfect asezonata, pe frigaruie si facuta la gratar.
Steps
1
Done
|
Preparare KoftaBetele de frigarui le tinem in apa la inmuiat pana pragatim compozitia. Tocam marunt ceapa si mugurii de pin. Punem toate condimentele , cat si ceapa si mugurii de pin peste carne. Amestecam bine pana toate carnea e uniform condimentata. Acum modelam carnea si o punem pe frigaruie . Ies intre 10-12 bucati depinde de cat de mari le modelati. Le acoperim cu folie alimentara si le dam 30 minute la frigider. |
2
Done
|
Preparare couscousPunem apa, untul, condimentele la fiert intr-o oala. Intre timp taiem rondele ceapa, rosia cubulete, doar parte carnoasa. Cand fierbe oprim focul si o dam la o parte. Turnam couscous-ul , stafidele, ceapa, rosia, muguri de pin usor rumeniti, in apa fiarta . Acoperim totul si il lasam 10 minute. |
3
Done
|
Pornim gratarul sau tigaia grill si cand e incins punem carnea la prajit. Dureaza intre 15 -25 minute pana sunt facute , trebuie sa fie rumene. Se servesc imediat cu couscous si sos de iaurt cu usturoi. Enjoy ! |