Reteta aceasta de gogosi face parte din retetele mostenite de la bunica mea . Si ea facea gogosile cele mai bune …la ea se numeau fancuri 🙂 Si erau simple sau cu gem de prune, eu am facut cateva si cu nutella, sunt delicioase !
Gogosi pufoase :
- 625 gr faina+ inca 2 linguri la nevoie
- 325 ml apa calda,
- 20 gr drojdie proaspata,
- 1 ou mare,
- 50 gr unt topit ,
- 70 gr zahar,
- coaja razuita de la o lamaie ,
- vanilie,
- un praf de sare.
Apa calda se amesteca cu o lingurita cu zahar si drojdia sfarmata. Se lasa 5 minute sa se activeze. Intr-un vas incapator se pun restul ingredientelor , se adauga si drojdia. Se framanta bine vreo 5 -7 minute , daca e nevoie adaugam si cele 2 linguri de faina. Dupa ce am framantat , lasam aluatul 10 minute aluatul deoaprte. Pe o suprafata pudrata cu faina ( e important sa fie faina pe masa de lucru pentru a nu se lipi aluatul de masa) intindem aluatul de grosimea unui jumatate de deget, apoi il decupam cu gura unui pahar pudrat cu faina , daca le dorim rotunde. Daca vrem sa le umplem , le taiem patrate si punem o lingurita de gem in mijloc. Le sigilam bine pe margini. Daca le dorim rotunde cu umplutura le intindem putin mai subtire si decupam discurile. Punem umplutura apoi punem celalalt disc deasupra si presam bine marginile sa se lipeasca. Le sigilam bine pe margini si le lasam 45 minute la crescut acoperite cu un prosop. Intr-o tigaie cu peretii inalti si mai lata punem ulei la incins , apoi le prajim in uleiul incinds 1-2 minute pe fiecare parte. Le scoatem pe un servetel de hartie, dupa ce se racesc usor le pudram cu zahar pudra.Enjoy !
Daca v-a placut reteta , ma puteti urmari si pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/luckycake.ro
Distribuie mai departe , multumesc
Foarte buna rețeta de gogoși?