Ingredients
-
Marinada
-
200 gr iaurt cremos
-
1/2 lingurita usturoi pudra
-
2 linguri ulei masline
-
1 lingurita seminte coriandru
-
1 lingurita zeama lamaie
-
dupa gust sare/piper
-
Carne
-
600 gr piept de pui
-
8 buc bete frigarui
-
Cartofi dulci pai
-
2 buc carofi dulci
-
grunjoasa, 1/2 lingurita sare
-
un praf piper
-
1/3 lingurita usturoi pudra
-
1/3 lingurita boia
-
50 ml ulei de masline
Frigarui de pui cu iaurt si coriandru
O metoda de a gati pieptul de pui astfel incat sa iasa fraged si aromat. Marinarea se face in cateva ore, de preferat peste noapte. Astfel pieptul de pui va fi foarte moale , uitati de pieptul de pui uscat !
I-am servit langa cartofi dulci pai, la cuptor, si sos de iaurt cu usturoi 😉
Reteta pentru sos :
Steps
1
Done
|
Marinarea carniiPieptul de pui il taiem bucati egale , aprox de 3 cm. Luam o punga cu fermoar/ ziplock si punem bucatile de pui. Adaugam condimentele , semintele de coriandru trebuie pisate in mojar. La final adaugam iaurtul si uleiul de masline. Inchdem punga, incercand sa scoatem cat mai mult aer. Masam bine pana iaurtul imbraca toate bucatile de piept de pui. Le lasam la frigider minim 3 ore, de preferat peste noapte. Betisoarele le punem 30 de minute la inmuiat. |
2
Done
|
Pregatirea frigaruiPunem pe fiecare bat 5-6 bucatele de carne , le stropim cu putin ulei de masline . Le punem pe gratarul incins sau tigaie grill bine incinsa, dam apoi focul mediu spre tare. Le lasam pana se rumenesc dar nu mai mult de 12 -14 minute , altfel vor fi prea uscate. |
3
Done
|
Cartofi dulci paiCartofii ii curatam de coaja , apoi ii taiem precu cartofii pai. Intr-un vas incapator , punem cartofii, apoi uleiul de masline. Amestecam bine , sa cuprinda uleiul toti cartofii. Preincalzim cuptorul la 215 grade. Punem si restul condimentelor peste cartofi, amestecam bine. Avem nevoie de cea mai mare tava de aragaz, in ea vom pune hartie de copt, apoi cartofii . II asezam astfel incat sa nu se suprapuna, deoarece atunci nu vor mai fi crocanti . |