0 0
Frigarui de pui cu iaurt si coriandru, cartofi dulci pai

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Marinada
200 gr iaurt cremos
1/2 lingurita usturoi pudra
2 linguri ulei masline
1 lingurita seminte coriandru
1 lingurita zeama lamaie
dupa gust sare/piper
Carne
600 gr piept de pui
8 buc bete frigarui
Cartofi dulci pai
2 buc carofi dulci
grunjoasa, 1/2 lingurita sare
un praf piper
1/3 lingurita usturoi pudra
1/3 lingurita boia
50 ml ulei de masline

Frigarui de pui cu iaurt si coriandru, cartofi dulci pai

  • 4 ore si 20 minute
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

  • Marinada

  • Carne

  • Cartofi dulci pai

Share

Frigarui de pui cu iaurt si coriandru

O metoda de a gati pieptul de pui astfel incat sa iasa fraged si aromat. Marinarea se face in cateva ore, de preferat peste noapte. Astfel pieptul de pui va fi foarte moale , uitati de pieptul de pui uscat !

I-am servit langa cartofi dulci pai, la cuptor, si sos de iaurt cu usturoi 😉

Reteta pentru sos :

Sos de iaurt cu usturoi

 

 

Steps

1
Done

Marinarea carnii

Pieptul de pui il taiem bucati egale , aprox de 3 cm. Luam o punga cu fermoar/ ziplock si punem bucatile de pui. Adaugam condimentele , semintele de coriandru trebuie pisate in mojar. La final adaugam iaurtul si uleiul de masline. Inchdem punga, incercand sa scoatem cat mai mult aer. Masam bine pana iaurtul imbraca toate bucatile de piept de pui. Le lasam la frigider minim 3 ore, de preferat peste noapte. Betisoarele le punem 30 de minute la inmuiat.

2
Done

Pregatirea frigarui

Punem pe fiecare bat 5-6 bucatele de carne , le stropim cu putin ulei de masline . Le punem pe gratarul incins sau tigaie grill bine incinsa, dam apoi focul mediu spre tare. Le lasam pana se rumenesc dar nu mai mult de 12 -14 minute , altfel vor fi prea uscate.

3
Done

Cartofi dulci pai

Cartofii ii curatam de coaja , apoi ii taiem precu cartofii pai. Intr-un vas incapator , punem cartofii, apoi uleiul de masline. Amestecam bine , sa cuprinda uleiul toti cartofii. Preincalzim cuptorul la 215 grade. Punem si restul condimentelor peste cartofi, amestecam bine. Avem nevoie de cea mai mare tava de aragaz, in ea vom pune hartie de copt, apoi cartofii . II asezam astfel incat sa nu se suprapuna, deoarece atunci nu vor mai fi crocanti .
Dam cartofii la cuptor , dupa 15 minute, ii intoarcem usor, astfel incat sa nu ii rupem. Ii mai lasam intre 10-15 minute, depinde cat de crocanti va plac .

Lucky Cake

Aluat de foietaj reteta usoara
previous
Aluat de foietaj reteta usoara
ecler tiramisu
next
Ecler Tiramisu
Aluat de foietaj reteta usoara
previous
Aluat de foietaj reteta usoara
ecler tiramisu
next
Ecler Tiramisu
Subscribe
Notificare despre
guest
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here