Ingredients
-
Blat alune de padure
-
2 bucati
oua
-
60 grame
zahar
-
45 grame
alune de padure usor prajite
-
30 grame
faina
-
30 grame
unt
-
30 grame
alune de padure usor prajite
-
Mousse de caramel
-
400 grame
smantana pt frisca
-
250 grame
sos caramel
-
10 grame
gelatina
-
Jeleu de piersici
-
300 grame
piersici
-
1/2 lingurita
extract vanilie
-
7 grame
gelatina
-
Ganache caramel
-
30 grame
sos caramel
-
80 ml
smantana pt frisca
-
120 grame
ciocolata alba
-
Glazura crocanta
-
300 grame
ciocolata cu alune
-
40 grame
ulei de cocos
-
20 grame
miere
-
pentru decor
piersici
Share
Entremet Melba
Piersici si caramel, intodeauna o super combinatie, iar alunele ii dau un plus de textura. Acest entremet este fin , aromat, dulce acrisor .
Reteta sos caramel : https://luckycake.ro/retete/sos-caramel/
Steps
|
Preparare Entremet Melba
Jeleul, sosul caramel si ganache-ul de caramel recomand sa il faceti cu o zi inainte. Sau macar dimineata iar dupa amiaza continuati . Reteta pentru sosul caramel o gasiti sus in descriere. Prima data facem jeleul de piersici deoarece trebuie sa stea la rece minim 4 ore.
Asadar pieriscile le-am cantarit curatate de samburi si de coaja. 100 grame le -am pasat si restul le-am taiat cubulete. Gelatina am hidratat-o in 100 ml apa rece, apoi am topit-o pe baie de aburi . Am amestecat-o cu piersicile si vanilia. Am turnat amestecul intr-o forma rotunda, tapetata cu folie alimentara, cu diametrul de 18 cm. Trebuie sa stea in frigider minim 4 ore.
Ganache de caramel :
Intr-un vas punem la foc mediu smantana pana atinge punctul de fierbere. Apoi o dam la o parte si adaugam ciocolata alba. Amestecam cu telul pana aceasta se topeste, apoi adaugam sosul caramel. Amestecam usor , apoi dam la rece, de preferat peste noapte.
|
|
Urmeaza blatul cu alune :
Ouale impreuna cu zaharul se mixeaza pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Untul il topim , apoi il adaugam peste oua, ne oprim din mixat. Acum vom folosi spatula pentru a incorpora untul, apai cele 45 grame de alune macinate fin , si la final faina. In tava punem cele 30 grame alune, usor maruntite.
Aluatul il coacem intr-o tava de 18 cm , la 180 grade pentru 25 minute.
Blatul il lasam apoi sa se raceasca la temperatura camerei
|
|
Pregatim mousse-ul de caramel.
Punem gelatina la hidratat in 100 ml apa rece. Apoi o topim pe baie de aburi. Batem frisca usor , nu chiar de tot . Amestecam gelatina cu 2 linguri de frisca , apoi o turnam peste restul de frisca , la fel si caramelul. Amestecam de jos in sus cu o spatula.
Pentru a asambla tortul e nevoie de o forma rotunda de 20 cm. La baza punem blatul de alune, apoi 1/3 din mousse. Peste acesta jeleul de piersici. Apoi restul de mousse. Nivelam cu o spatula si dam la frigider 4 ore , apoi 1 ora la congelator.
|
|
Dupa ce tortul a stat la congelator, putem sa pregatim glazura.
Ciocolata cu alune o maruntim la robot , apoi o punem la topit impreuna cu uleiul de cocos. La final adaugam mierea. Mixam ganache-ul de caramel pana acesta se ingroasa.
Turnam glazura peste tort si nivelam cu o spatula. Il dam la rece pana pregatim decorul. Ganache-ul il punem intr-un pos cu dui cu cap rotund . Piersicile le curatam si feliem. La decor am folosit si putin jeleu de piersici , ganache-ul de caramel, piersici, alune si frunzulite de busuioc. Se serveste rece. Enjoy !
|
F bine arata.o sa il testez.pe mn cel putin anumite blaturi ale tale ma lasa masca.tine-o tot asa.felicitari
Ma bucur ca iti plac :*
La pasul trei când pregătim mousse-ul de caramel frișcă se amesteca cu ganache-ul de caramel făcut înainte?
Frisca se amesteca cu sosul de caramel. Ganache-ul se lasa la frigider peste noapte.