Ingredients
-
Financier de migdale
-
-
70 grame zahar pudra
-
30 grame pudra de migdale
-
8 grame miere
-
28 grame faina
-
1 gr praf de copt
-
65 grame albus de ou
-
35 grame ulei
-
-
Jeleu de fructe rosii
-
-
160 grame fructe rosii congelate
-
40 grame zahar pudra
-
5 grame gelatina
-
-
Mousse de ciocolata alba
-
-
3 galbenusuri
-
250 ml lapte
-
10 grame zahar
-
200 grame ciocolata alba
-
300 ml smantana pt frisca
-
5 grame gelatina
-
1/2 lingurita extract vanilie
-
-
Crocant de praline cu ciocolata alba
-
-
Click aici pt reteta pasta praline
-
80 grame ciocolata alba
-
150 grame pailleté feuilletine
-
-
Glazura oglinda
-
-
150 grame zahar
-
150 grame miere
-
150 grame ciocolata alba
-
100 grame lapte condensat indulcit
-
15 grame gelatina
-
75 grame apa
Entremet Blanca
Gustul fin si combinatia de arome ma face sa apreciez in fiecare zi, tot mai mult, acest tip de tort. Realizarea lui nu este complicata insa necesita mai mult timp. Fiecare imbucatura insa, merita asteptarea.
Am ales un blat din albusuri si migdale, un financier, crocant de praline si cioclata alba, jeleu de fructe rosii si mousse de ciocolata alba. Parfumat si extrem de gustos !
Steps
1
Done
|
Financier de migdalePrima data incalzim cuptorul la 165 grade. |
2
Done
|
Preparare jeleu de fructe rosiiPentru jeleu eu am folosit un mix de fructe de padure, fructele fiind congelate. Punem pe foc fructele impreuna cu zaharul. Gelatina o hidratam in 30 ml apa rece. Cand fructele au dat in clocot de 2-3 ori , le dam la o parte si le blenduim cu un mixer vertical. Adaugam si gelatina hidratata imediat. Amestecam bine, apoi turnam intr-o forma de 14 cm. Trebuie sa stea la rece o ora, apoi la congelator minim 6 ore, de preferat peste noapte. |
3
Done
|
Crocant de ciocolata albaPaillete Feuilletine se gasesc in magazinele de specialitate, eu am gasit si in Auchan ( sub denumirea de Crepes Dantelle ). |
4
Done
|
Mousse de ciocolata albaPentru mousse-ul de ciocolata alba vom face o creme anglaise, pentru care avem nevoie de un termometru, sau putem face proba pe o lingura de lemn. |
5
Done
|
Asamblare EntremetLuam o forma de silicon sau un inel cu dimensiunea de 20 cm. Daca folosim inel pe margini punem folie acetofan, asa in vom scoate fara probleme din forma. La baza punem blatul cu crocantul de ciocolata alba. Apoi peste turnam jumatate din crema, aceasta trebuie sa umple si spatiul gol pe langa blat. |
6
Done
|
Glazura OglindaTot cu o zi inainte facem si glazura oglinda. Punam gelatina la hidratat in 90 ml apa rece. |
7
Done
|
Glazurare entremetIntr-o tava mai mare punem folie alimentara apoi un suport pentru tort. Mai mic decat tortul, eu folosesc un vas de plastic cat mai stabil. Scoatem glazura si o incalzim la 32-34 grade , o mixam din nou cu mixerul vertical. |
Ce înseamnă mai exact paillete feuilletine?Multumesc
Sunt un fel de aluat copt, crocant, extra subtire, cu gust de caramel
Unde gasesc reteta completa la acest aluat crocant? Mulțumesc mult!
Puteti va rog explica cum ați colorat glazura in 2 culori? Mulțumesc
Se imparte glazura in jumatate, o jumatate ramane alba in cealalta se adauga colorant, se amestecapana la omogenizare. Se toarna glazura colorata peste cea alba fara a mai amesteca. Apoi se toarna peste tort.
la ce raion in auchan sau la ce magazine de specialitate se gaseste paillete feuilletine sau crepes dantelle? multumesc!
Eu am gasit in Carrefour la raionul cu napolitane, biscuiti, etc.
Buna! Am inceput sa fac ieri acest entremet,am facut ieri blatul si am facut chiar si pallete feuilletine(nu am gasit de cumparat) si uitandu-ma acuma peste ansamblare vad ca lipseste blatul de migdale.In poza vad ca se afla la baza si peste crocantul de ciocolata alba.Nu se afla nimic intre ele?
Noemi, nu lispteste blatul de migdale ” La baza punem blatul cu crocantul de ciocolata alba. Apoi peste turnam jumatate din crema, aceasta trebuie sa umple si spatiul gol pe langa blat.”
Super tort.Daca nu am gasit Paillete Feuilletine pun doar pasta de praline?sau cum o pot prepara.multumesc!
Puteti pune pasta praline, in Carrefour sau Auchan este, se numeste Crepes Dantelle
Mulțumesc pentru reteta! Indicatiile au fost excelente, cantitatile la fel. Totul perfect. Tortul a fost foarte apreciat. Ma gandeam ca poate va fi prea dulce, dar a fost echilibrat si foarte frumusel. ❤❤❤
Buna ziua
Vreau sa stiu daca am inteles corect.
Dupa punctul 5 inainte de a pune glazura in oglinda, tortul asamblat complet se pune la congelator peste noapte?
Si daca nu vreau sa aplic punctul 6, il pot orna cu pasta de zahar?
Multumesc frumos!
Buna ziua
Scriu pentru confirmare.
Dupa pasul 5 trebuie introdus tortul in congelator dupa ce a stat 2 ore la frigider?
Am inteles corect?
Daca nu vreau sa fac glazura in oglinda, pot imbraca tortul in pasta de zahar?
Multumesc
Buna, da, este corect. Daca doresti sa il imbraci in pasta de zahar, trebuie sa pui o foaie rulada pe exterior si apoi crema de unt sau ganache
Oare glazura se poate lasa la congelator 2 zile?
Minunata reteta!L am facut deja de 4 ori!!!Se poate pastra la congelator pt mai mult timp?gen o saptamana doua?♥️
Desigur 🙂
Buna! Vreau sa fac si eu acest tort si am cateva intrebari. Blatul de migdale este destul de umed? Merge sa fie insiropat? Noua ne plac mai mult blaturile mai insiropate ?. Daca insiropez blatul de migdale, stratul crocant se va lipi de blat? Multumesc
Eu nu il insiropez, l-am facut exact cum e in reteta, depinde de gustul vostru
Buna, as vrea sa fac acest tort și sunt puțin sceptica la partea cu congelatorul- nu va îngheța prea tare? Nu am mai făcut torturi care sa aibă acest pas. Care este “secretul” ținutului la congelator? Multumesc
Cele cu mousse si glazura oglinda asa se prepara, altfel glazura calda ar topi mousse-ul
Aveți idee de ce mi se taie mousse-ul de ciocolata?!
De doua ori mi s-a tăiat.
Crema iese ok pana in momentul in care trebuie sa o amestec cu frișca bătută.
Deja la a doua etapa de frișcă începe sa se aleagă ca maioneza.
Ce fac greșit?! Mestec prea repede?! Trebuie doar intr-o direcție?!
Help, ce nu e ok?!
Bateti prea mult frisca, frisca trebuie sa fie semi batuta, altfel cand o mai amestecati ea se taie.