Incercand sa va scriu reteta la acest desert gandul imi sta doar la ultima bucata din frigider. Asa ca ma duc sa o iau, sa o mai gust o data , sa fiu sigura ca va descriu bine gustul 😛 ….acum e mai bine 😀 .
Ingrediente desert :
12-14 buc piscoturi
1 cana cafea cu 2 linguri lichior bun cafea
1 cana visine fara samburi decongelate sau compot
20 buc biscuiti amaretti
200 ml smantana pt frisca
125 gr crema de branza( philadelphia)
3 linguri zahar
150 gr mascarpone
150 gr Nutella
50 gr alune de padura fara coaja , putin prajite/ sau nuci
Crema de alune :
Mixam crema de mascarpone cu Nutella si alunele tocate marunt pana se omogenizeaza. Facem cafeaua, adaugam lichiorul , piscoturile le inmuiem rapid in cafea apoi le asezam pe fundul unui vas. Peste turnam crema de alune. O nivelam cu ajutorul unei spatule. Punem visinile scurse de zeama, printre ele 12  biscuiti.  Batem frisca bine impreuna cu zaharul, adaugam crema de branza si mixam pana se  incoporeaza toata. Turnam frisca peste visine si nivelam usor. Peste presaram fulgi de ciocolata si punem restul de biscuiti. Se lasa in frigider minim 2 ore apoi se serveste. Enjoy !