Mie totdeauna imi raman capsuni din ziua precedenta. Le folosesc la shake-uri, salate de fructe sau la aceasta minunata prajitura. Aluatul e unul sfarmicios si delicios , crema de branza si capsunii sunt aroma 🙂
Ingrediente Crostata ( forma de 24 cm ):
aluat-
250 gr faina
150 gr unt rece
1 ou
1 lg smantana grasa 20%
1-2 linguri apa rece
un praf de sare
2 lg zahar praf
crema:
200 gr crema de branza
125 gr iaurt grecesc
2 oua
150 gr zahar
extract vanilie
200 gr capsuni taiati felii
Prima data pregatim aluatul. Daca avem un robot de bucatarie punem faina, untul taiat cubulete, zaharul , sarea, galbenusul si smantana. Mixam pana ce are textura nisipoasa, apoi adaugam cate o lingura de apa rece , pana ce se leaga. Depinde de faina de cate linguri aveti nevoie, dar nu mai mult de 3. Aluatul il infasuram in folie alimentara si il lasam 0 jum de ora la frigider. Il scoatem de la frigider si pe o suprafata pudrata cu faina intindem aluatul mai mare decat forma de copt cu 8-10 cm. Punem aluatul cu grija in forma , lasand marginile sa atarne pe afara.
Branza o amestecam cu iaurtul si zaharul,extractul de vanilie, apoi adaugam cate un ou pe rand, mixand dupa fiecare. Turnam crema de branza peste aluat, apoi punem capsunii. La final ridicam marginile de la aluat peste crema si capsuni . Dam la cuptor la 170 grade cam 60 minute, pana devine aurie si crema s-a intarit usor. O lasam apoi sa se raceasca complet . Enjoy !