Este un preparat fara oua, fara lapte, deci de post. Dar va spun ca gustul acestei creme de ciocolata e divin.
Ingrediente crema ciocolata:
400 ml lapte de migdale
50 gr amidon
150 gr ciocolata neagra
3-4 linguri zahar dupa gust
extract vanilie
100 gr biscuiti de post
1 lingura ulei de cocos
mango( sau orice fruct doriti)
Amidonul il amestecam cu 50 ml lapte migdale, restul de lapte il punem la fiert, adaugam ciocolata rupta bucati si amestecam bine cu telul. Cand ciocolata s-a topit adaugam laptele cu amidonul, zaharul si extractul vanilie. Amestecam cu o lingura de lemn pana cand amestecul s-a ingrosat precum o budinca. O dam la o parte.
Biscuitii ii sfarmam bine, apoi ii amestecam cu uleiul de cocos, care trebuie sa fie lichid, daca e solidificat il punam pe foc pana devine lichid. Luam o cupa incapatoare , punem stratul de biscuiti, presam usor, apoi turnam budinca , care deja s-a racit usor. Decoram cu bucatile de mango si dam la rece pana servim. Enjoy !
Foarte simplu de facut!
Asa e 🙂