8 0
Cosulete cu nuca si gem

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Aluat fraged
500 gr faina
5 linguri pline untura
180 gr smantana
2 buc galbenusuri
5 linguri zahar pudra
1 lingurita coaja de lamaie razuita
un praf de sare
Bezea cu nuca
3 buc albusuri
150 gr zahar
150 gr nuca macinata

Cosulete cu nuca si gem

  • 50 min
  • Serves 24
  • Easy

Ingredients

  • Aluat fraged

  • Bezea cu nuca

Share

Cosulete cu nuca si gem

Va plac ? noua da ! le facem mereu in preajma Craciunului. Eu folosesc untura , insa se pot face si cu unt gras de 82%. Umplutura e de obicei un gem acrisor, care sa compenseze dulceata din bezeaua cu nuca.

cosulete-cu-nuca-si-gem-4

Steps

1
Done

Preparare aluat cosulete

Pentru a face aluatul ne miscam rapid. Punem toate ingredientele in vasul robotului de bucatarie si mixam doar pana se leaga. Daca framantam o facem rapid, tot la fel, doar pana devine omogen.
Daca framantam prea mult, activam gluten si aluatul va fi elastic si nu va mai fi fraged, nu vrem asta.
Eu aluatul nu il las la frigider ci lucrez cu el imediat. Pe o suprafata pudrata cu faina intindem aluatul pana la o grosime de 0.5 cm si apoi il decupam . Eu am folosit o forma rotunda cu diamentrul 6 cm. Apoi am luat tava de briose si am pus cu grija aluatul in tava.
Mie mi-au iesit 2 tavi. In fiecare forma , peste aluat am pus cate o lingurita plina cu magiun de prune. Daca magiunul este mai moale, puneti intai putin gris peste aluat, doar putin, pentru a abosrbi excesul de lichid.

2
Done

Bezea de nuca

Albusurile le mixam cu un praf de sare . Cand incep sa creasca in volum, punem cate 2 linguri de zahar si mixam cate 1 minut. Continuam pana adaugam tot zaharul si bezeaua devine luciosa, iar zaharul s-a dizolvat. Nuca macinata o adaugam peste bezea si amestecam usor cu o spatula, pana se omogenizeaza.
Punem bezeaua intr-un pos si punem in fiecare cosulet. Daca nu aveti pos, luati o punga decupati un colt si procedati la fel.
Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 20-25 minute pana bezeaua prinde culoare si se usuca. Se scot din forma abia dupa ce se racesc . Enjoy !

Lucky Cake

placinta ciobanului sau shepherd's pie
previous
Placinta ciobanului sau Shepherd’s Pie
Prajitura Snickers
next
Prajitura Snickers
placinta ciobanului sau shepherd's pie
previous
Placinta ciobanului sau Shepherd’s Pie
Prajitura Snickers
next
Prajitura Snickers
Subscribe
Notificare despre
guest
17 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Voichita

Aceste prajiturele sint preferatele mele.

Maria

Cât se păstrează adică cu cât timp înainte se pot prepara?

Anca

Buna seara!As vrea sa le fac luni sau marti, tin pana de Craciun?Multumesc!

nicoleta

Buna! Am o intrebare, daca folosesc unt trebuie sa fie rece sau la temperatura camerei?

Iulia

Imi poti spune te rog cu ce as putea inlocui smantana,ar merge smântână vegana,am un copil cu aplv si as vrea sa incerc sa-i fac aceste minunatii?Multumesc

Corina

Nu este necesar praf de copt sau bicarbonat?

Gabriela

Tocmai am încercat prăjiturele astea și ceva nu mi-a ieșit bine. Aluatul nu este suficient de dulce și nu s-a copt in întregime la temperatura sugerată chiar când le-am lăsat 30 de min. Deci nu este fraged deloc. Am folosit untura pentru aluat și gem de zmeura pentru umplutura.

Nu știu dacă un praf de copt rezolva problema. Am sa mai încerc rețeta aceasta numai cu altă rețeta de aluat.

Gabriela

Aluatul este genial, a iesit perfect, fraged si usor crocant. De refacut, e sigur! Multumesc pentru reteta, va urmaresc cu drag si de fiecare data retetele sunt o reusita. De data asta le-am umplut cu crema de vanilie, iar pe deasupra un pic de dulceata de capsuni si fructe.

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here