Ingredients
-
150 g faina
-
70 g nuci
-
100 g unt rece
-
60 g zahar
-
1 plic zahar vanilat
-
1 strop de extract vanilie
-
1 galbenus de ou
-
1 praf de sare
-
zahar pudra
Cornulete fragede, cu nuca, pudrate cu zahar, perfecte pentru a-l intampina pe Mosu ‘ 😉 . Se fac repede si se pastreaza bine intr-un recipient inchis. Daca rezistati tentatiei!
Steps
1
Done
|
Prima data macinam nuca. Eu am folosit robotul de bucatarie pentru aluat . Daca il framantam manual, atunci trebuie sa il framantam rapid, sa nu se topeasca prea tare untul. Se pun restul ingredientelor peste nuca si se mixeaza pana se leaga un aluat. Cand vedem ca e legat ne oprim. Il punem in folie la frigider 15-20 minute. Dupa ce s-a racit , luam cate o bucatica din aluat si o modela cu palmele sub forma de semiluna. Le punem pe o tava tapetata cu hartie cerata si le dam pentru 10-12 minute la 180 grade. Le lasam sa se raceasca complet, deoarece sunt foarte fragile. La final le dam prin zahar pudra. |