Una din ciorbele mele preferate . Am ” imbunatatit-o” zic eu, imi place ciorba dreasa cu smantana , cu multa verdeata si legume. O prefer cu ardei iute murat . Sper ca v-am facut pofta 😉
Ingrediente ciorba de pui a la grec :
- 600 gr piept de pui cu os/ sau o jumatate de pui
- 1/2 jumatate ceapa
- 3 morcovi
- 2 fire patrunjel
- 1 fir pastarnac
- 1 bucata cat palma de telina
- 400 gr smantana grasa , minim 30 %
- 2 galbenusuri
- 2 catei usturoi
- 1/2 cana orez
- frunze telina, leustean si marar
- 2 linguri ulei
- sare, piper
- zeama de lamaie sau otet / optional
Toate legumele , fara orez si usturoi le razuim . Apoi le punem la calit in ulei cu un praf de sare. Le lasam sa se inabuse 3-4 minute cu capacul pus pe oala , apoi adaugam 3,5 litri apa. Punem carnea si piperul. Lasam sa fiarba, pana carnea este fiarta aproape de tot. Punem orezul si usturoiul razuit. Adaugam jumatate din verdeata tocata marunt. Cand orezul e fiert , scoatem carnea, o taiem bucatele, pielea o aruncam.
O punem din nou in supa. Smantana o amestecam cu galbenusurile de ou si o turnam in supa ( dacă smantana e rece, se poate tempera, adica punem un polonic de zeama peste ea ) . O lasam sa fiarba inca 10 minute. Gustam si asezonam daca mai e nevoie. Oprim focul si presaram restul de verdeata. Mie imi place sa o acresc putin cu zeama de la ardeiul murat. Dar la fel de bine se poate folosi zeama de lamaie sau otet. Enjoy !
foarte buna mi-a iesit,multumesc de reteta!
Ma bucur Veronica !
Sa-mi fie cu iertare ,dar asta nu e ciorba a la grec . Nu are ce cauta smantana ,am mai auzit de iaurt si mai ales usturoiul .Daca nu avea orez era radauteana .Grecii nu folosesc asa ceva la ciorba a la grec si strict galbenus frecat cu zeama de lamaie sau chiar si fara galbenus .
Aici nu vorbim despre supa lor traditionala Avgolemono, care este diferita. Sa o incercati , e delicioasa ^_^