Ingredients
-
200 grame carne tocata
-
3 linguri orez
-
1 buc ou
-
3 buc medii morcovi
-
2 buc medii patrunjel radacina
-
1/4 bucata telina radacina
-
1/2 ardei rosu
-
250 gr smantana
-
o mana telina frunze
-
cateva frunze leustean
-
o mana patrunjel proaspat tocat
-
100 ml bulion
-
300 grame oase porc
-
dupa gust sare/piper
Ciorba de perisoare
Una din preferatele familiei, ciorba de perisoare are mare trecere. La noi in Ardeal se drege cu smantana si se serveste cu ardei iute, murat. Asadar , pofiti la o ciorba de perisoare minunata !
Steps
1
Done
|
Preparare ciorba de perisoarePrima data curatam legumele, apoi razuim, pe partea mare, morcovul, patrunjelul si telina. Punem la calit in putin ulei legumele, intr-o oala incaptoare . Le asezonam cu sare si piper si le lasam 5 minute la foc mediu. Adaugam oasele de porc si mai lasam 2-3 minute. Apoi adaugam 3 litri de apa. Adaugam jumatate din verdetata tocata marunt. Lasam totul la fiert 30 minute. |
CE BUNĂTĂȚI !!!!
dca as vrea sa fac maimulte perisoare si as respecta proportia di retet nu stiu ce ar iesi de exemplu pt 1 kg de carne ar trebui15 linguri orez ,5 oua.15 morcovi10 radacini patrunjel, 1si 1/4 telina 2,5 ardei,1250 grame de smantana,5 maini de frunze de patrunjel si tot 5 de telina 500ml bulion,1500g oase de porc nu am ami vazut niodata o astfel de reteta
Nu inteleg ce vreti sa spuneti, daca doriti mai multe perisoare, doar mariti cantitatea ingredientelor