Copiilor le place acesta ciorbita , este intr-adevar gustoasa ( si are multe legume).
Ingrediente:
350 grame piept curcan
3 morcovi mari
2 patrunjei
1 pastarnac
Un sfert telina
Un ardei rosu mic
300 grame smantana
2 linguri faina
2 linguri ulei de masline
Un catel usturoi
Patrunjel , leustean, telina Frunze
Preparare:
Intr-o oala punem 2 linguri ulei masline calim zarzavatul razuit cam un minut .Punem sare si piper .Apoi adaugam 4 litri de apa. Carnea o taiem cubulete si o adaugam in oala . Lasam sa fiarba cam 30 – 40 minute la foc mediu.
Cand carnea si zarzavatul sunt fierte adaugam smantana amestecata cu faina si cu 2 polonice din supa. Punem si usturoiul razuit si lasam sa mai fiarba la foc mic cam 10 minute. La sfarsit adaugam frunzele maruntite. Daca dorim putem sa adaugam si o lingura cu zeama de pe ardeii iuti. Yummy!