Ingredients
-
Chiftelutele
-
-
400 grame carne tocata
-
1 bucata oua
-
50 grame pesmet
-
o jumatate ceapa rosie
-
dupa gust sare/piper
-
1/3 lingurita usturoi pudra
-
un praf de chimen macinat
-
un praf de nucsoara nucsoara
-
-
Sos suedez
-
-
45 grame unt
-
25 grame faina
-
300 ml supa clara de pui/apa
-
200 ml smantana de gatit
-
2 lingurite mustar
-
1 lingura Sos worcestershire
-
dupa gust sare/piper
-
2 linguri patrunjel proaspat tocat
Chiftele suedeze
Cele mai bune chiftelute in sos, spun ai mei baieti, si le dau dreptate. Au iesit moi, aromate, sosul cremos si piureul pufos. Este o mancare reconfortanta, ce te binedispune. Va las reteta mai jos, trebuie sa o incercati !
Steps
1
Done
|
ChifteleEu am ales sa fac chiftelele in cuptor, insa se pot praji si in tigaie, depinde de preferintele voastre. |
2
Done
|
Pregatire sosIntr-o tigaie incapatoare punem untul, adaugam faina si lasam pe foc mediu pana incepe sa se rumeneasca. Apoi adaugam supa calda in fir subtire , amestecand cu telul. Adaugam si smantana pentru frisca. Sosul nostru trebuie sa fie cremos insa fluid. Daca e nevoie mai puteti adauga putina apa calda. Adaugam sosul worchestershire si mustarul, sare si piper. Amestecam bine cu telul. |
Rețeta reușită !!!
Se poate folosi smantana pentru gatit sau fermentata?
Oricare dintre ele
Buna seara!Sosul Worchestershire unde il găsim?Mulțumesc
In orice supermarket se gaseste