2 0
Chiftele suedeze

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Chiftelutele
400 grame carne tocata
1 bucata oua
50 grame pesmet
o jumatate ceapa rosie
dupa gust sare/piper
1/3 lingurita usturoi pudra
un praf de chimen macinat
un praf de nucsoara nucsoara
Sos suedez
45 grame unt
25 grame faina
300 ml supa clara de pui/apa
200 ml smantana de gatit
2 lingurite mustar
1 lingura Sos worcestershire
dupa gust sare/piper
2 linguri patrunjel proaspat tocat

Chiftele suedeze

  • 1 h
  • Serves 6
  • Medium

Ingredients

Share

Chiftele suedeze

Cele mai bune chiftelute in sos, spun ai mei baieti, si le dau dreptate. Au iesit moi, aromate, sosul cremos si piureul pufos. Este o mancare reconfortanta, ce te binedispune. Va las reteta mai jos, trebuie sa o incercati !

Steps

1
Done

Chiftele

Eu am ales sa fac chiftelele in cuptor, insa se pot praji si in tigaie, depinde de preferintele voastre.
Preincalzim cuptorul la 200 grade cu ventilatie.
Taiem cubulete mici ceapa. Punem toate ingredientele intr-un vas si amestecam bine, pana totul este omogen. Pe o tava punem hartie cerata, iar cu mana unsa in ulei vom forma chiftelele. Le asezam pe hartia cerata si le dam la cuptor pentru 25- 30 minute.

2
Done

Pregatire sos

Intr-o tigaie incapatoare punem untul, adaugam faina si lasam pe foc mediu pana incepe sa se rumeneasca. Apoi adaugam supa calda in fir subtire , amestecand cu telul. Adaugam si smantana pentru frisca. Sosul nostru trebuie sa fie cremos insa fluid. Daca e nevoie mai puteti adauga putina apa calda. Adaugam sosul worchestershire si mustarul, sare si piper. Amestecam bine cu telul.
Adaugam chiftelele in sos si apoi la final adaugam patrunjelul tocat marunt. Servim imediat cu piure de cartofi.

Lucky Cake

Pasta de jumari
previous
Pasta de jumari
Mini pateuri cu branza
next
Mini pateuri cu branza
Pasta de jumari
previous
Pasta de jumari
Mini pateuri cu branza
next
Mini pateuri cu branza
Subscribe
Notificare despre
guest
5 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Niko

Rețeta reușită !!!

Adriana

Se poate folosi smantana pentru gatit sau fermentata?

Ramona

Buna seara!Sosul Worchestershire unde il găsim?Mulțumesc

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here