Ceva dulce ? si bun de tot ? Solutia e simpla : cheesecake la pahar 🙂 . Am folosit smochine proaspete, zmeura, miere. Toate aromele se combina perfect , va poftesc la o portie !
Ingrediente 6-8 portii:
- 150 gr biscuiti digestivi
- 50 gr nuca usor prajita
- 80 gr unt topit
Crema de branza :
- 200 ml smantana pentru frisca
- 200 gr crema de branza
- 200 gr ciocolata alba
Topping
- 6 smochine proaspete
- 100 gr zmeura
- 3 linguri miere amestecata cu 50 gr nuci maruntite
- menta proaspata
Biscuiti si nuca se pun in robotul de bucatarie si se maruntesc bine . Apoi adaugam unt topit si amestecam pana amestecul devine nisipos. Eu am folosit pahare mai mici si mi-au iesit 8 portii . Am imprtit biscuitii in mod egal in pahare , apoi cu o lingurita am presat usor biscuitii in pahar. Peste biscuiti am pus jumatate din fructe, smochinele le-am taiat felii mai subtiri. Pentru crema, am mixat frisca , am adaugat crema de branza, am mixat doar pana s-a omogenizat, apoi la final am adaugat ciocolata topita si cu un tel am amestecat pana amestecul a fost cremos. Am pus crema intr-un pos cu dui si am pus cantitati egale in fiecare pahar. Deasupra am pus restul fructelor si cate o lingurita de miere amestecata cu nuca. Dam la rece minim 2 ore, inainte de servire adaugam o frunza de menta. Enjoy !