Cartofii wedges sunt deliciosi , crocanti si putin picanti . Ne plac foarte mult cu ketchup de casa . Ii servin precum o garnitura sau ca un fel principal, cu o salata langa.
Ingrediente 2-3 portii :
4 cartofi medii
3 linguri ulei de masline/ floarea soarelui
1 lingurita sare
1/2 lingurita boia dulce
piper
1/2 lingurita ras el hanout/ daca nu aveti puteti folosi 1/3 lingurita usturoi granulat, 1/3 lingurita chimion/ 1/3 lingurita ceapa granulata/ un praf de boia iute
Cartofii ii taiem felii groase, apoi ii punem intr-un bol, punem condimentele si amestecam bine pana se omogenizeaza. Nu va temeti sa va folositi mainile, asa se vor amestecam mai bine ingredientele. Ii punem intr-o tava in cuptorul preincalzit la 200 gr . Ii lasam 35-40 minute. La jumatate timpului ii intoarcem cu ajutorul unei palete. Cu o furculita ii verificam daca sunt gata, daca mai e nevoie ii mai lasam 5 minute, depinde foarte mult de tipul de cartof folosit si de grosimea feliilor. Daca va plac mai rumeni in ultimele 5 minute dam pe functia grill la 220 gr . Servim cartofii wedges calzi. Enjoy !
Minunati