Aceste briose cu dovlecel si cascaval sunt niste aperitive grozave, rapide si satioase.In aceasta perioada gasim dovlecel proaspat, cimbru , rosii bune romanesti, asa ca iese o minunatie.Merg foarte bine alaturi de sos cu iaurt si usturoi, le putem lua la pachet, sunt bune si reci si calde 🙂
Ingrediente:
4 oua
1 dovlecel mai mic
100 gr cascaval ras
4 lg cu varf faina
3 lg pesmet
1 rosie taiata cubulete
sare,piper,
1 lingurita cimbru
1 lingurita ulei masline
Dovlecelul il curatam de coaja si de samburi ,  il razuim , apoi presaram putina sare si il dam la o parte.Batem ouale bine de tot cu un tel, adaugam faina, cascavalul 80 gr, dovlecelul scurs de zeama.Amestecam pana se omogenizeaza, apoi adaugam cimbrul, pesmetul si condimentam cu sare si piper.Avem nevoie de o tava de briose pe care o ungem cu putin ulei.Impartim aluatul egal in forme , deasupra punem cateva cubulete de rosii si restul de  cascaval.Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade si coacem 25-30 minute pana sunt aurii.Pofta buna!
Acum le scot din cuptor 🙂
Revin imediat cu poze 🙂
daca nu avem pesmet ce putem pune **
se poate pune faina 🙂
apetisante !!!!!