Prajiturile mele preferate sunt cele cu ciocalata. Ale piticului meu ca branza, am adugat si pere si a iesit o bunatate de prajitura.
Ingrediente tava rotunda de 24 cm :
Blat de ciocolata:
4 oua
100 grame unt
200 grame faina
150 grame zahar
120 grame ciocolata neagra
20 grame cacao
1 lingurita praf de copt
un praf de sare
50 ml lapte
Crema de branza:
200 grame crema de branza
50 grame zahar
1 ou
3 pere
Perele le taiem in 2 apoi le curatam de coaja si de samburi. Intr-o forma de copt tapetata cu hartie de copt se aseaza perele cu mijlocul in jos.
Ciocolata cu untul le punem la topit, apoi le dam la o parte si le lasam sa ajunga la temeratura camerei, adugam zaharul si ouale si amestecam pana se omogenizeaza. Faina amestecata cu praf de copt sare si cacao o adaugam peste ciocolata, alternand cu laptele pana se incorporeaza de tot. O asezam peste pere.
Crema de branza o amestecam cu zaharul apoi cu un ou batut. Turnam amestecul in forma de copt si cu ajutorul unui cutit amestecam cele doua compozitii pana capata un aspect marmorat.
Coacem 45 minute la 180 grade. Dupa ce s-a racit o ornam cu carlionti de ciocolata sau ciocolata rasa. Pofta buna!
Buna, te rog imi poti spune ce marime are tava? multumesc
Buna ! e rotunda , cu dimensiunea de 22 cm