1 0
Gem de caise si lavanda

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Gem de caise si lavanda

Share

Va recomand cu drag acest gem fin si aromat . Pana acum vreo 2 ani il faceam fara lavanda, dar sincer lavanda ii da o aroma deosebita. Bineinteles este optionala , si se poate face si fara, sau doar cu un fir de lavanda. Avem nevoie de fructe ferme, fara a fi lovite sau foarte moi. Iata reteta:

Gem de caise si lavanda :

1,5 kg caise

850 gr zahar

1/2 lamaie mare

3 fire lavanda

 

Caisele le spalam bine, apoi le scoatem samburele. Le punem in robotul de bucatarie si le maruntim . Le turnam intr-o  oala incapatoare , turnam sucul de lamaie peste, apoi zaharul si lavanda (limpezita usor sub jet de apa rece), le amestecam bine si apoi le lasam 1 ora la rece.  Le fierbem la foc mediu spre  tare , amestecand mereu. Eu le-am fiert cam 40-50 minute pana cand am vazut ca s-a ingrosat . Am facut proba: am pus o lingurita de gem pe o farfurie, si am tras o dunga cu degetul in mijlocul gemului. Cand gemul nu se mai aduna la loc, inseamna ca e gata. Scoatem florile de lavanda si le turnam in borcane sterilizate. Le punem intr-o patura groasa pana se racesc. Apoi se depoziteaza in loc racoros. Enjoy !

Lucky Cake

Tapenade
previous
Tapenade
Fasole verde cu pui
next
Fasole verde cu piept de pui
Tapenade
previous
Tapenade
Fasole verde cu pui
next
Fasole verde cu piept de pui
Subscribe
Notificare despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments