Tort cu mascarpone si capsuni
Un tort minunat pe care il putem face pentru evenimentele speciale din familie. Cei dragi se vor bucura cu siguranta, si il vor savura din plin. Este fin, delicios si de sezon . Spor la treaba 😉
Blat cacao:
120 gr faina
40 gr cacao
5 oua
2 galbenusuri
150 gr zahar
50 gr unt topit si racit la temp camerei
5 linguri apa
Punem ouale ( la temperatura camerei ) impreuna cu galbenusurile si le batem pana incep sa devina pufoase. Zaharul il punem intr-o cratita cu fund gros impreuna cu 5 linguri de apa si lasam sa fiarba pana s-a topit zaharul si rezulta un sirop. In timp ce mixam il turnam in fir subtire peste oua si mixam pana ajunge la temp camerei, cam 5-6 minute.
Faina o amestecam cu cacaua si o impartim in 2 . Cernem de la 15 cm deasupra vasului prima jumatate de faina, amestecam usor cu o spatula de sus in jos pana se omogenizeaza. Repetam la fel si cu a 2 jumatate.
Untul topit il amestecam cu o lingura din aluat pana se omogenizeaza apoi il turnam peste tot blatul si amestecam usor. Punem aluatul intr-o tava de 23 m tapetata cu hartie de copt si coacem la 170 timp de 30 -35 minute.
Cand e gata il scoatem din cuptor si il ridicam la 20 cm deasupra mesei apoi il lasam sa cada pe masa. In acest fel blatul nu va avea tendinta de lasare.Il lasam 5 minute apoi il scoatem din tava si il lasam la racit pe un gratar.
Crema mascarpone tort :
250 gr mascarpone
Buna seara! As dori sa fac tortul acesta pt ziua baietelului meu. A-ti putea sa mi spune-ti de care smantana si ciocolata alba a-ti folosit? Si untul ce procentaj de grasime avea?
Eu folosesc smantana pentru frisca La Dorna
Buna, se poate pune in loc de capsuni visine?
Buna Lenuta, cu siguranta poti folosi visine , va fi delicios 🙂
A facut cineva si I-a iesit? Mie blatul mi-a iesit ca o scandura. De la ce sa stea pufoasa????
Bineinteles ca reteta este ok, a fost facuta de mai mult de o persoana, insa trebuie respectati toti pasii , ouale trebui batute bine pana isi tripleaza volumul.
uite si cum i-a iesit uneia dintre cititoare https://www.facebook.com/luckycake.ro/posts/556195397874762
S-ar potrivi si blatul umed de cacao pe care il aveti postat?
Desigur, blatul umed merge cu orice fel de crema
Revin cu o intrebare, pt ce dimensiuni de tort este potrivita cantitatea aceasta de crema?
Tortul e facut intr-o forma de 23 cm
Buna ziua, acum m-am apucat sa fac tortul si am tava de 24 cm, trebuie sa modific gramajele ? Multumesc
E ok si pentru forma de 24 cm
Bună seara, spune-mi te rog, dacă fac blatul,îl pot ține în frigider 4 zile până fac tortul??
Mulțumesc!
Da, se poate insa recomand sa il faci inainte cu 2 zile, sa fie cat mai proaspat
Buna ziua. Căpșunile trebuie tăiate cubulețe mici ?
Eu le-am last intregi , deoarece erau micute, dar le puteti taia in 4
Pentru blat am o tava cu diamentrul de 26 cm, imi puteti spune va rog CE cantitati sa folosesc?
O data si jumatate
Ciocolata a-ti topit-o pe baie de aburi?
Se poate topi pe baie de aburi sau la microunde
Multumesc frumos
Bună ziua pentru blat am o tava de 16 cm, ce cantități ar trebui să pun? Vă mulțumesc!
Eu recomand sa faci exact cantitatea din reteta, poti sa il faci mai inalt
Delicios!! Se face foarte usor, cred ca ar fi trebuit sa il insiropez putin blatul dar si asa este foarte bun!
Buna ziua.As dori sa stiu daca pot îmbrăca în pasta de zahar tortul.Multumesc
Desigur, se poate