Ingredients
-
250 gr inimi pui
-
250 gr pipote pui
-
250 gr ficatei pui
-
5 buc mari ceapa rosie
-
75 ml vin alb
-
1 lingurita pasta tomate
-
dupa gust patrunjel proaspat tocat
-
400 ml apa
-
200 ml lapte
Tocanita de inimi, pipote si ficatei
O reteta ca acasa 🙂 . Unele retete sunt de suflet, care sunt pe gustul tuturor . Ne incalzeste in zilele racoroase 🙂
Steps
1
Done
|
Prima data curatam inimile si pipotele. Eu le tai pe jumatate si le curat bine. Le spal cu jet de apa rece. La fel si cu ficateii, apoi ii pun in lapte cat sa-i acopere. Tocam ceapa marunt. Eu folosesc robotul de bucatarie si merge super rapid. |
2
Done
|
Intr-o oala cu fund dublu, pun ceapa la calit impreuna cu 75 ml ulei. O las la foc mediu pana devine transparenta si se inmoaie. Dureaza cam 10 minute. Adaugam sare si piper. Apoi pasta de tomate. Punem si vinul si lasam 2 minute pana se evapora lichidul. |
3
Done
|
Le lasam la foc mediu cam 1 ora - 1 ora si jumatate,cu capac. Daca e nevoie mai completam cu putina apa. Apoi adaugam ficatei scursi de lapte. Acum lasam sa fiarba fara capac. In aproximativ 20 minute ficateii sunt facuti. La final trebuie sa avem un sos delicios iar pipotele sa fie gatite bine. Adaugam patrunjelul, gustam si asezonam dupa gust. Servim cu paine proaspata si muraturi . Enjoy ! |