0 0
Croque monsieur si oua Benedict

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Croque monsieur si oua Benedict

  • Medium
Share

Un mic dejun consistent si delicios , perfect pentru o dimineata de duminica 🙂

 Croque monsieur

  • Baconul l-am pus la cuptor pe hartie cerata timp de 4-5 minute la 190 grade, sau pana devine crocant .
  • 6 felii de paine fara coaja
  • unt pt uns paine
  • 150 gr cascaval taiat felii subtiri daca se poate cat felia de mari
  • 2 felii bacon crocant 

Se ung feliile de paine cu unt si se pune o felie cascaval deasupra partii unse cu unt, atentie pe aceasta parte se va praji in tigaie. Partea cu cascaval o intoarcem in jos , pe cealalta parte punem baconul si inca o felie de cascaval, apoi urmeaza o alta felie de paine, parte cu unt deasupra si peste o felie de cascaval. Intr-o tigaie se pune o lingura de ulei de masline si se prajesc cate 2 sandvisuri o data, pe ambele parti cam 2-3 minute pana este topit cascavalul si usor auriu.

 

Oua posate :


  • Intr-o oala mica punem apa la fiert( macar de o palma),cu o lingurita de otet, cand fierbe dam focul la minim, nu trebuie sa mai fiarba. Spargem oul intr-un vas mai mic, ( ca sa iasa mai compact trebuie inainte invartita apa intr-o directie, asa incat sa se formeze un mic vartej), apoi il turnam in apa. Il lasam la fiert 3 minute si jumatate apoi il scoatem cu grija si il punem pe o farfurie.


Sos hollandaise :

  • 125 gr unt topit si curatat de spuma
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri apa rece
  • 1 lingura otet
  • piper macinat, un vf de lingurita
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • un praf de sare

Prima data topim untul si apoi il curatam de spuma.Punem intr-o oala micuta, lingura de otet si cele 4 linguri de apa si piperul, si lasam pe foc pana scade la jumatate. O dam la o parte si o lasam sa se raceasca. Cand s-a racit adaugam galbenusurile si cu un tel amestecam . Le punem inapoi pe foc mic, la mine pe plita le-am pus la 3, si amestecam continuu timp de 5-7 minute pana devin cremoase. Acum le dam jos de pe foc si turnam untul in fir subtire amestecand continuu cu un tel. Punem sarea si la final zeama de lamaie, amestecam bine si servim cald .  Sa aveti pofta !

Lucky Cake

Tortellini Parmiggiana
previous
Tortellini Parmiggiana
tort cu mousse de mango
next
Tort cu mousse de mango si fructul pasiunii
Tortellini Parmiggiana
previous
Tortellini Parmiggiana
tort cu mousse de mango
next
Tort cu mousse de mango si fructul pasiunii
Subscribe
Notificare despre
guest
2 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Lorena

O reteta super usoara
O voi salva pt copiii,le plac cașcavalul la Nebunie
Multumim?

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here