Reteta aceasta e cu vechime la noi acasa, si o fac deseori, mai ales in perioada postului, dar e grozava si pentru atunci cand calatorim. Merele si cardamonul ii dau o aroma delicioasa.
Ingrediente:
400 gr mere razuite
350 gr faina
150 gr zahar brun
1 lingurita si jumatate de praf de copt
1 lingurita bicarbonat
40 gr cacao
100 ml ulei
300 ml apa fierbinte
50 gr stafide
1-2 pastaie cardamon( daca nu aveti de poate pune scortisoara)
Cardamonul este foarte aromat, mie imi place, dar e alegerea voastra daca vreti sa folositi semintele de la o bucata sau doua. Coaja se indeparteaza iar semintele, negre la culoare se zdrobesc in mojar. Toate ingredientele uscate se amesteca, apoi peste acestea urmeaza cele umede.Amestecam bine pana la omogenizare. La final adaugam cardamonul, stafidele si merele razuite. Mai amestecam usor, apoi turnam aluatul intr-o tava de copt (25*cm cm) si o dam la cuptor la 175 grade timp de 40-45 minute , pana trece testul scobitorii. O lasam sa se raceasca apoi o pudram cu zahar si o servim. Enjoy !