Provocarea lunii Octombrie pentru Mistery box challenge am gazduit-o eu aici pe blog, la sfarsitul lunii veti vedea mai multe retete cu ingredintele surpriza. Asa cum se cuvine unei gazde bune am pregatit ceva dulce sa ii intampin pe participanti. Iata ce a iesit:
Ingrediente tort castane:
Piure de castane:
1 kg castane
lapte
rom
zahar
extract vanilie
Blat cacao :
1 ou
40 gr cacao
150 gr zahar
125 gr faina
3/4 lingurita praf de copt
3/4 bicarbonat
60 ml ulei
125 ml apa clocotita
un praf de sare
Ornat
200 ml smantana pt frisca
3 lg zahar
portocala
Prima data facem piureul de castane. Crestam pe o parte castanele apoi le punem la fiert cam 30-40 minute. Le strecuram si le trecem prin jet de apa rece. Le desfacem si apoi le scoatem miezul fara pielita aceea maronie (eu am scos miezul cu o lingurita). Dupa ce am terminat , luam un bleder si punem miezul de castane apoi adaugam 3-4 linguri de lapte, 2 lg zahar, 1 lingura rom , 1/2 lingurita extract vanilie si mixam bine. Gustam si daca e nevoie adaugam lapte sau zahar , pana ajungem la consistenta dorita. Il dam la rece.
Pentru blat avem nevoie de o forma rotunda de tort de 28 cm . Amestecam ingredientele uscate: faina, cacaoa,praful de copt si bicarbonatul, zaharul. Oul il batem impreuna cu uleiul si laptele, apoi adaugam ingredientele uscate, la final apa clocotita. Amestecam usor cu telul pana ce se omogenizeaza. Punem amestecul in taca de copt tapetata cu hartie de copt, si o dam la cuptor la 180 grade timp de 35 minute. O lasam sa se raceasca.
Batem frisca cu zaharul pana devine mai teapana, apoi o dam la frigider.
Pentru asamblare am folosit un cerc din metal cu diametrul de 10 cm si marginea inalta. Tot cu ajutorul lui am decupat blatul, apoi deasupra cateva bucati de portocala, apoi am pus 2 lingurite pline cu piure de castane si le-am nivelat bine. Le-am dat 15 min la frigider, apoi am scos cu grija inelul. Frisca am pus-o intr-un posh, cu ajutorul caruia am ornat minitortul, deasupra am decorat cu bucati de portocala si coaja de portocala. Mie mi-au iesit 8 mini tortulete :).
Se serveste rece. Enjoy!