Norocul nostru e sa avem parinti la tara, care cresc animale, asa ca , de cele mai multe ori carnea provine de acolo. Si atunci fac o supa buna cu fidea si un felul doi, dupa inspiratia de moment 🙂 . De data aceasta am facut pui vanatoresc cu cartofi dulci si rozmarin.
Ingrediente pui vanatoresc ( 6 persoane):
eu am folosit un pui, oasele pt supa , iar restul pentru felul principal:
- 2 pulpe superioare,
- 2 pulpe inferioare,
- 2 aripi,
- un piept pui.
Am calit:
- un morcov,
- 2 fire telina,
- 1 ceapa rosie,
- in 2 linguri ulei de masline,
- 1 catel de usturoi,
toate tocate cubulete mici, cam 5 minute,am pus sare si piper. Apoi am adaugat 3 ciuperci fin feliate, puiul si un pahar de vin rosu. Le-am lasat inca 5 minute , pana s-a evaporat vinul, apoi am adaugat un borcan de sos de rosii, daca nu aveti puteti folosi conserva de rosii tocate( 2* 400 gr). Punem o mana de masline si 2 fire rozmarin taiate marunt. Lasam sa fiarba la foc mediu spre mic cam 1 ora, o ora si jumatate a durat la mine, am avut pui de la tara. La final gustam si mai asezonam daca e nevoie.
Cartofi dulci cu rozmarin :
- 5 cartofi dulci mari
- 2 linguri otet balsamic
- 4 linguri ulei masline
- sare, piper
- 2 crengute rozmarin
Cartofii i-am curatat, spalat apoi taiati in cuburi de 1,5 cm . I-am pus intr-o tava inacapatoare, dedesubt hartie cerata, Intr-un bol am amestecat otetul, uleiul , sare, piper si rozmarinul taiat bucatele. Am turnat amestecul peste cartofi, i-am amestecat bine si i-am bagat in cuptorul preincalzit la 190 grade. Ii lasam pana se rumenesc usor si sunt moi, cam 35-30 minute, pe la jumatatea timpului ii amestecam usor. Servim cald. Enjoy!