O supa delicioasa, rapida si aromata cu chipsuri din parmezan si seminte dovleac. Cred ca sunt destule argumente sa o incercati. O sa va placa :). Si cum este luna septembrie a venit randul provocarii Mistery box challenge , gazduita de Ioana Tone.
Ingrediente:
- 1 ceapa
- 1-2 catei de usturoi
- 100 g cartofi
- aproximativ 350 g dovleac
- 4 felii (fiecare aproximativ 10 g) bacon
- Ulei 1-2 linguri
- Sare
- un praf de garam masala (optional)
- Piper
- 750 ml supa de legume( sau apa)
- 75 g parmezan
- 20 g semințe de dovleac
- frunze de pătrunjel(optional)
- Ulei din semințe de dovleac 1-2 linguri
Aceste cantitati ajung exact pentru 3 persoane, daca sunteti mai multi la masa, dublati cantitatile din reteta 😉
Prima data incalzim uleiul intr-o oala incapatoare , prajim baconul taiat cubulete pana devine usor crocant, apoi il dam la o parte. In uleiul ramas calim ceapa, usturoiul , apoi adaugam cartofii curatati si taiati cubultete, la fel si dovleacul.Le lasam 2-3 minute la foc mediu.
Acum, daca se doreste se poate adauga garam masala , sare si piper.Turnam supa clara de legume sau apa si lasam sa fiarba cu un capac 30 minute. Dupa 30 minute scoatem capacul, daca sunt fierte legumele le pasam cu ajutorul unui bleder de mana.
Mai condimentam cu sare si piper daca este necesar.
Pentru chipsurile de parmezan , razuim parmezanul, il amestecam cu baconul si jumatate din cantitatea de samburi de dovleac maruntiti. Le impartim in 6 sau 8 gramejoare si le punem pe o tava tapetata cu hartie cerata la cuptorul preincalzit la 200 grade 4-5 minute . Le lasam sa se raceasca usor apoi le servim alaturi de supa, putem adauga putin ulei de dovleac sau seminte de dovleac si patrunjel tocat marunt. Pofta buna!