Ingredients
Sos Caramel
E cel mai simplu si bun sos de caramel pe care l-am facut vreodata. De cand am descoperit acest sos, nu mai cumpar din comert 🙂 . Il puteti folosi in prajituri, pe inghetata, in cafeluta, cu felii de mar sau orice alt fruct. Se poate pastra in frigider pana la 1 luna intr-un borcan. Iata in cate retete il puteti folosi https://luckycake.ro/?s=caramel
- 250 gr zahar il caramelizam
- pana devine auriu, adaugam
- 50 gr unt taiat cubulete, cate unul pe rand, pana se incorporeaza, apoi adaugam
- 200 ml smantana pt frisca, o adaugam incet , cate putin pe rand si mai lasam sa fiarba un minut la foc mediu, dam la o parte si lasam sa se raceasca.
Steps
1
Done
|
|
Testat! Foarte bun!
multumesc Raluca !
Mie mi s-a branzit . Oare de ce ?
doar atunci se branzeste cand folositi unt slab sau frisca vegetala
Si daca sa branzit sosul nu mai se întărește…nu mai iese..trebuie sa fac altul?
daca ai folosit frisca vegetala gen Hulala, Meggle se branzeste caramelul
suuuper
Alina iasa mult din toate Ingredientele astea,eu vreau sa folosesc doar pt.un tort cu mousse de caramel,ce altceva as putea folosi in locul sosului daca nu il prepar
Testat,e cel mai bun sos,multumim Alina pt reteta
Multumesc Elena !
Buna ‘as vrea sa fac acest sos si sa il amestec cu mascarpone pt a face p Rulada!o sa meargă?nu o sa imi curgă crema??multumesc pt răspuns!
Buna ! Nu va curge atata timp cat sosul este rece cand il amesteci cu mascarpone
Vreau sa fac un mousse de caramel si imi trebuie 510gr caramel si inca vreo 200gr pt ornat, adica vreo 710gr caramel in total, spune-mi te rog ce cantitati sa folosesc pt a scoate acest gramj? Multumesc anticipat Alina si felicitări pt retetele minunate care ni le impartasesti! Zi buna
Cristina, faci reteta dublata si va fi ok , ce ramane il pastrezi in frigider, Multumesc si eu 🙂
Bună! Din cantitățile menționate în rețetă, cate grame de sos rezulta? L am făcut, dar nu am cantar și am nevoie de 200 g pt tortul cu crema caramel și ciocolata! Mulțumesc!
200 gr sos caramel sunt aproximativ 6-7 linguri pline
F interesant o sa-l incerc cat de curand.felicitari am mai fc pe cel cu mousse de miere si nuci ??????f buunn
Multumesc, sosul de caramel e un deliciu, tortul cu mousse de miere si nuci e wow :*
Buna, am incercat sa listez aceasta reteta, dar din pacate doar primele 2 pagini se listeaza.
Este cumva blocata reteta pentru listare?
nu este blocata insa nu stiu de ce nu merge, vom remedia in scurt timp
As dori sa pregatesc sosul asta. Spune-mi, te rog, ce tip de smantana ai folosit? Oare Pilos este buna, sau trebuie ceva mai …. “natural”?
Multumesc!
Orice smantana pentru frisca cu continut mai mare de grasime de 30 %
Smantana pentru frisca este pur si simplu smantana?
Smantana pentru frisca este smantana dulce cu peste 30% grasime
Numai pe acesta îl fac, mulțumesc!?
Am facut in seara aceasta sosul caramel…. un DELICIU, nu mai cumpăr caramel niciodată, cu 3 ingrediente nu ma asteptam sa iasa asa bunatate.
Multumesc frumos ptr rețeta!
Exact asa am zis si eu Monica ! e cel mai bun sos caramel ^_^
Buna seara! Nu apar ingredientele pentru sosul de caramel. Ma puteti ajuta? Sunt cele trecute in explicatii: 250 g zahar, 50 g unt, 200 ml frisca? Multumesc!
Exact, sunt cele trecute acolo
Multumesc!
Tocmai ce am facut acest sos caramel,a iesit super,eu am pus si un varf de lingurita cu sare,ne place usor sarat,maine o sa-l pun peste un tort cu crema de zahar ars.Multumesc pentru reteta!
Am făcut caramelul de 3 ori dar s-a tăiat de fiecare data?! Nu îmi dau seama care este problema, unde am gresit pt ca am urmat toți pașii. Poate ma ajutați. Mulțumesc.
Ori untul e cu multa apa, ori folosesti frisca vegetala
L am facut de doua ori. Nu am cuvinte. Imi vine sa il mananc cu lingura din borcan. E superb. E sublim. Multumesc Alina pt reteta si de fapt pt toate retetele. Inca nu mi s a intamplat sa incerc o reteta de la tine si sa nu imi iasa. Te pup prin telefon ca nu esti mai aproape. FELICITARI pt tot ce faci!
Se poate folosi si smantana lichida pentru gatit?
Smantana cu peste 30 % grasime
Cit timp îl putem pastra la frigider?
Cam 2 saptamani, inchis ermetic