O prajitura pe care o stiu de cand eram copil, pe ulita, la bunica.Reteta de aluat de la ea o am, si, de fiecare data iese perfect.Eu i-am adaugat afine, merg foarte bine cu branza de vaci si baietelul meu le adora, pe amandoua 🙂 .
Ingrediente:
tava mea a fost de 20*20 cm, daca aveti tava mare dublati cantitatile
- 250 gr faina
- 1/2 plic praf de copt
- un praf de sare
- 1 ou
- 1 1/2 lg untura
- 2 lg smantana
- 2 lg zahar
- coaja rasa de lamaie
umplutura:
- 600 gr branza vaci (eu am folosit branza pt prajituri lidl)
- 4 lg zahar
- 2 oua
- 3 lg gris
- coaja de lamaie rasa
- extract vanilie sau esenta vanilie 1/2 lingurita
- 1 cana afine
Amestecam faina cu sarea si praful de copt, adaugam peste celelalte ingrediente si amestecam cu robotul de bucatarie sau manual pana rezulta un aluat pe care il putem intinde.Il impartim in 2 .
Branza o mixam cu zaharul,vanilia, grisul,ouale si coaja de lamaie pana se omogenizeaza.La final adaugam si afinele in branza.
Aluatul il intindem putin mai mare decat forma de prajitura si apoi o foaie o punem in tava tapetata cu hartia de copt, o intepam in cateva locuri cu furculita, apoi turnam crema  de branza iar deasupra cealalta foaie de aluat.Intepam din nou cu furculita si dam la cuptor la 180 grade 45-50 minute pana devine aurie.O lasam sa se raceasca , o pudram cu zahar praf si apoi o servim.Pofta buna!
O incerc si eu cat de curand 🙂
Putem inlocui untura cu unt?
Desigur 🙂