Ingredients
-
Aluat foietat
-
-
250 grame faina
-
200 grame unt
-
90 grame apa
-
20 grame zahar
-
un praf de sare
-
-
Umplutura
-
-
2 buc piersici
-
1 lingurita miere
-
15 ml zeama de lamaie
-
cateva frunze cimbrisor
-
1/3 lingurita amidon
-
un galbenus
Tarta cu piersici
Aluatul acesta este minunat, fraged, precum un foietaj, cu aroma intensa de unt. Piersicile bine coapte, usor marinate, aromate, dau tartei un minunat gust dulce- acrisor.
Steps
1
Done
|
Preparare aluatPrima data vom face aluatul deoarece trebuie sa stea la frigider pentru 50 minute. |
2
Done
|
Umplutura piersici Piersicile le vom spala bine, apoi le vom felia. Feliile sa fie subtiri, cam de un jumatate de cm grosime. Le punem intr-un bol, adaugam mierea, zeama de lamaie si cimbrisorul. Daca nu avem cimbrisor, putem folosi cimbrul. |
3
Done
|
Asamblare tartaPreincalzim cuptorul la 180 grade. |
4
Done
|
Peste zeama rezultata vom pune amidonul, si il punem la foc mic, cand incepe sa se ingroase, il luam de pe foc. Scoatem tarta din cuptor si punem sosul peste piersici. Continuam sa coacem pana aceasta se rumeneste, intre 35-40 minute in total. Se serveste la temperatura camerei, simpla sau cu un glob de inghetata de vanilie, yummmm ! Enjoy ! |