1 0
Pastrav, sos suedez de lamaie si orez

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Pastrav crocant
4 buc medii ( 200 grame) pastrav
o jumatate lingurita sare
un sfert de lingurita piper
100 grame faina de porumb
Orez cu morcovi si mazare
3/4 cana orez
1 cana si jumatate apa
dupa gust sare/piper
50 grame morcovi
100 grame mazare
25 ml ulei
Sos suedez de lamaie
1 bucata lamaie
dupa gust sare/piper
100 grame unt
200 ml smantana pentru gatit
2 catei usturoi
2 linguri pline patrunjel frunze

Pastrav, sos suedez de lamaie si orez

  • 45 minute
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

Share

Pastrav, sos suedez de lamaie si orez

Ne place mult pestele, il gatesc cu drag deoarece stiu ca ai mei il savureaza cu placere. Acum l-am pregatit pe gustul juniorului, putin crocant, cu orez langa. Sosul este cremos si acrisor, merge perfect cu pastravul.  Se face usor si e foarte gustos ^_^ .

Steps

1
Done

Preparare pastrav

Preincalzim cuptorul la 210 grade. Incepem prin a pregati pastravul, deoarece dureaza cel mai mult. Eu am folosit 4 bucati de pastravi eviscerati, curatati bine de solzi si fara cap. Acesti i-am condimentat in interior doar cu putina sare si piper. Restul de sare si piper l-am amestecat cu faina de malai. Am presarat peste pastravi acest amestec pe ambele parti.
Punem pestele in tava tapetata cu hartie de copt. Il dam la cuptor intre 25-35 minute , depinde cat de mare sunt pastravii.

2
Done

Preparare orez

Pentru a nu se lipi foarte tare orezul , alegeti un orez cu bob lung. Apoi il spalati bine de tot.
Morcovul razuit il punem la calit in uleiul de masline, nu mult, 3-4 minute. Adaugam orezul , sare si piper, amestecam de 2-3 ori , apoi turnam apa fierbinte peste.
Fierbem la foc mic, cu capac, cam 20 minute sau pana orezul este fiert. Nu amestecam in el decat cu furculita, foarte usor. Cu 10 minute inainte de final adaugam mazarea . eu am folosit congelata. Oprim focul si lasam orezul cu capacul pus, pana cand il vom servi.

3
Done

Sos suedez cu lamaie

Se face foarte usor, va recomand sa il pregatiti doar inainte de servire deoarece trebuie sa fie cald.
Incepem prin a stoarce lamaia de zeama, apoi punem zeama intr-o tigaie incapatoare si o aducem la punctul de fierbere.
Continuam sa fierbem zeama de lamaie pana se reduce la 25 % din cantitatea initiala. Apoi adaugam smantana pentru gatit ( va recomand una cu minim 20 % grasime) si fierbem totul pana se reduce la jumatate. Dam focul la minim ! ( e foarte important )
Acum adaugam untul rece taiat in cubulete, cate 2 pe rand pana se dizolva. Amestecam constant cu telul, pana incorporam tot untul. Asezonam cu sare si piper, apoi punem si usturoiul razuit. La final patrunjelul tocat marunt. Servim imediat. Enjoy !

Lucky Cake

Banana Bread sau chec cu banane
previous
Banana Bread sau chec cu banane
Tort Cheesecake
next
Tort Cheesecake
Banana Bread sau chec cu banane
previous
Banana Bread sau chec cu banane
Tort Cheesecake
next
Tort Cheesecake
Subscribe
Notificare despre
guest
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here