Prima data cateva sfaturi :
1. Folositi faina de paine (nu de prajituri)
2. Folositi unt de calitate cu 82 % grasime
3. Preparati reteta intr-o zi mai racoroasa( asa untul nu se va topi atat de repede )
Sa incepem:
In laptele cald pune drojdia si o lasam sa se activeze. Apoi pune cele 100 grame de unt ( la temp camerei) si restul de ingrediente intr-un vas , adaugam lapte si framantam pana aluatul e omogen.
Punem aluatul intr-un vas il acoperim cu folie alimentara si il lasam 1 ora la dospit, dupa aceea in apasam cu pumnul pentru a scoate aerul din el. Il dam la frigider inca o ora, apoi la congelator inca 30 minute. Untul il punem pe hartia de copt , aceasta o impaturam cu dimensiunea de 25/50 cm . Cu ajutorul facaletului intindem untul la dimensiunea hartiei de copt. Il pastram la frigider.
Inainte de a incepe sa intindem aluatul , scoatem untul din frigider. Cele mai bune rezultate le veti obtine daca aluatul si untul au aproximativ aceeasi consistenta.
Asadar, intindem aluatul pe o suprafata pudrata cu faina si il intindem la dimensiunea de 25cm/75 cm. Apoi punem untul pe 2/3 din aluat si il impaturam in 3 , precum o scrisoare, prima data partea fara unt. Il infasuram in folie alimentara si il dam la congelator pt 30 minute. Apoi il intoarcem la 90 grade si il intindem din nou, il impaturam in 3 din nou.. La congelator inca 30 minute. Repetam procedeul inca o data , apoi aluatul nostru este gata pentru a fi folosit.
Pe o suprafata pudrata cu faina, intindem aluatul cam de 3-4 mm grosime. Eu folosesc o jumatate, cealalta o congelez.
Croissantele trebuie sa aiba 20 cm lungime si 10 cm latime. Rulam croissantele si le ungem cu oul batut. Apoi le lasam la crescut 2 ore. Preincalzim cuptorul la 200 grade . Inainte de a da croissantele la cuptor, le mai ungem o data cu ou.
Le coacem 5 minute la 220 grade apoi la 180 pana sunt rumene ( aprox 20 minute). Le lasam apoi sa se raceasca complet inainte de servire. Enjoy !