Gulasul de vita este delicios – legume,carne de vita care ti se topeste in gura, si un pic de iuteala , doar atat cat ii trebuie :).Poate fi servit ca si supa, sau, daca e lasat la scazut mai mult, e o tocanita minunata.
Ingrediente:
500 gr carne vitel + un os (nu foarte mare)
4 cepe
2 morcovi mari
1 patrunjel
2 fire telina apio
6 cartofi medii
3 linguri pasta tomate
2 lingurite boia
un praf de boia iute(daca va place)
2 catei usturoi
2 lingurite chimen macinat
coaja razuita de la o limeta
sare
piper
maghiran
patrunjel verde tocat
2-3 linguri ulei
Incepem prin a taia ceapa cubulete mici sau mai bine o punem in robot si o maruntim bine.Intr-o oala incapatoare punem uleiul apoi adaugam carnea taiata cuburi si o lasam la calim pana se rumeneste putin,peste ea adaugam ceapa si o lasam pana se inmoaie.apoi adaugam usturoiul, boiaua,chimenul,coaja de la limeta,maghiran, pasta de tomate,sare , piper, le lasam la calit 2 minute si mai adaugam morcovii taiati bastonase si telina taiata cubulete.Turnam 4 litri de apa fierbinte peste carne , punem si osul, si lasam la fiert la foc potrivit pentru o ora.Dupa aceea verificam carnea de vita , daca este aproape gata putem adauga cartofii taiati cuburi si ii lasam la fiert 30 minute.Cartofii trebuie sa inceapa sa se sfarme , asa supa va avea o consistenta mai densa.La sfarsit adaugam patrunjelul tocat si servim cu o salata de ceapa . Pofta buna!