2 0
Blat de tort oparit

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
3 buc oua
165 grame zahar
60 grame unt
120 ml lapte 3,5 grasime
135 grame faina
1/2 lingurita extract vanilie
un praf de sare
4 grame praf de copt

Blat de tort oparit

  • 50 min
  • Serves 14
  • Easy

Ingredients

Share

Blat de tort oparit

Oparit ? probabil va intrebati voi …da ! si e unul dintre cele mai bune 😉 . Ramane moale si pufos , si umed. Nu necesita insiropare, e perfect pt mousse, creme de fructe, sau ciocolata. Reteta am gasit-o in cartea The Cake Book, o recomand cu drag.

Steps

1
Done

Preparare blat

Prima data punem oual in vasul mixerului. Un mixer fix v-ar fi de mare folos deoarece va trebui sa mixam ouale cam 15-20 minute. Incepem pin a mixa ouale cu sarea, apoi adaugam zaharul in etape. Dupa ce l-am adaugat pe tot lasam mixerul sa isi faca treaba. Se mixeaza minim 15 minute, asta pentru a incorpora aerul in oua si a le stabiliza.
Intre timp preincalzim cuptorul la 180 grade. Apoi punem laptele cu untul la foc pana se topeste untul.

2
Done

Cand ouale sunt pufoase si cu volumul triplat punem faina amestecata cu praful de copt, in 3 etape, amestecam cu o spatula, usor de jos in sus. Laptele il aducem la punctul de fierbere si imediat il turnam usor peste blat. Amestecam usor cu telul pana se omogenizeaza, atentie sa atingem si baza vasului pentru a amesteca tot aluatul. Turnam amestecul intr-o tava de 20 cm diametru, tapetata la baza cu hartie de copt iar marginile unse cu putin unt sau spray pentru copt. Dam forma la cuptor pentru 30 minute sau pana trece testul scobitorii.
Dupa ce e copt il lasam 5 minute sa se raceasca apoi il scoatem din forma si il punem pe un gratar pana se raceste de tot.
Acest blat se poate folosi pentru torturi, sau pentru chec simplu, cu cacao, nuca. Enjoy !

Lucky Cake

Shakshuka
previous
Shakshuka
Tagliatelle cu creveti si spanac in sos de smantana
next
Tagliatelle cu creveti si spanac in sos de smantana
Shakshuka
previous
Shakshuka
Tagliatelle cu creveti si spanac in sos de smantana
next
Tagliatelle cu creveti si spanac in sos de smantana
Subscribe
Notificare despre
guest
16 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
alina

Buna ziua, tava mea este de 26 cm, cum as putea adapta ingredientele blatului de tort la aceasta dimensiune de tava.
Multumesc.

Elena

Buna seara !! Ouale se separa si se bat sau ouale sa fie intregi ? Multumesc o seara placuta

cantemir ana maria

Ce cantitati pun la o tava de 30-40 cm pt a-mi iesi

Edith

Arata delicios pot sa îndrăznesc sa te rog sa ne scri ce crema ai folosit cred ca e perfect așa, se echilibrează gusturile, când se poate, mulțumesc frumos, ești o inspirație ? keep going ?

Luminita

Buna ziua,
Am facut de multe ori acest blat! Este foarte bun!
Daca as inlocui o parte din faina cu cacao ar iesi la cel de bun?
Multumesc

Gabriela dascalu

Bună, as dori sa fac cu acest blat un tort șah în 3 culori(curcubeu). Se poate sa ii pun colorant alimentar? Cu ce crema as putea sa l ansamblez și dacă într-adevăr nu trebuie insiropat.
Mulțumesc mult!

Gina Brabete

Buna ziua, când pun laptele fierbinte nu se lasă blatul? Nu am mai făcut un astfel de blat. Multumesc!

Alexandra

Oare daca aleg sa nu pun zahar, sa pun mai putin sau sa il inlocuiesc cu sirop de artar, este afectat rezultatul final? Mulțumesc

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here