Ingredients
-
3 buc oua
-
165 grame zahar
-
60 grame unt
-
120 ml lapte 3,5 grasime
-
135 grame faina
-
1/2 lingurita extract vanilie
-
un praf de sare
-
4 grame praf de copt
Blat de tort oparit
Oparit ? probabil va intrebati voi …da ! si e unul dintre cele mai bune 😉 . Ramane moale si pufos , si umed. Nu necesita insiropare, e perfect pt mousse, creme de fructe, sau ciocolata. Reteta am gasit-o in cartea The Cake Book, o recomand cu drag.
Steps
1
Done
|
Preparare blatPrima data punem oual in vasul mixerului. Un mixer fix v-ar fi de mare folos deoarece va trebui sa mixam ouale cam 15-20 minute. Incepem pin a mixa ouale cu sarea, apoi adaugam zaharul in etape. Dupa ce l-am adaugat pe tot lasam mixerul sa isi faca treaba. Se mixeaza minim 15 minute, asta pentru a incorpora aerul in oua si a le stabiliza. |
2
Done
|
Cand ouale sunt pufoase si cu volumul triplat punem faina amestecata cu praful de copt, in 3 etape, amestecam cu o spatula, usor de jos in sus. Laptele il aducem la punctul de fierbere si imediat il turnam usor peste blat. Amestecam usor cu telul pana se omogenizeaza, atentie sa atingem si baza vasului pentru a amesteca tot aluatul. Turnam amestecul intr-o tava de 20 cm diametru, tapetata la baza cu hartie de copt iar marginile unse cu putin unt sau spray pentru copt. Dam forma la cuptor pentru 30 minute sau pana trece testul scobitorii. |
Buna ziua, tava mea este de 26 cm, cum as putea adapta ingredientele blatului de tort la aceasta dimensiune de tava.
Multumesc.
Buna, la aceasta dimensiune eu am dublat reteta , insa am pus hartie de copt mai ridicata decat marginile formei, a crescut foarte bine
Buna seara !! Ouale se separa si se bat sau ouale sa fie intregi ? Multumesc o seara placuta
Ouale se bat intregi 🙂
Ce cantitati pun la o tava de 30-40 cm pt a-mi iesi
Portie dubla cred ca ar fi ok
Arata delicios pot sa îndrăznesc sa te rog sa ne scri ce crema ai folosit cred ca e perfect așa, se echilibrează gusturile, când se poate, mulțumesc frumos, ești o inspirație ? keep going ?
Gem de afine si frisca naturala 🙂
Buna ziua,
Am facut de multe ori acest blat! Este foarte bun!
Daca as inlocui o parte din faina cu cacao ar iesi la cel de bun?
Multumesc
Desigur si eu fac asa, inlocuiesc 30 gr faina cu cacao
Bună, as dori sa fac cu acest blat un tort șah în 3 culori(curcubeu). Se poate sa ii pun colorant alimentar? Cu ce crema as putea sa l ansamblez și dacă într-adevăr nu trebuie insiropat.
Mulțumesc mult!
Se poate adauga fara probleme colorant. Eu nu il insiropez, dar depinde de gust, si de crema folosita.
Buna ziua, când pun laptele fierbinte nu se lasă blatul? Nu am mai făcut un astfel de blat. Multumesc!
Nu se lasa, trebuie sa urmezi reteta pas cu pas
Oare daca aleg sa nu pun zahar, sa pun mai putin sau sa il inlocuiesc cu sirop de artar, este afectat rezultatul final? Mulțumesc
Fara zahar nu se vor mixa ouale, nu vor deveni spumoase. Eventual cu sirop de artar dar eu nu am incercat