Ingredients
-
1 kg rosii
-
1 buc ceapa
-
2-3 catei usturoi
-
50 ml ulei de masline
-
4-5 fire busuioc
-
dupa gust sare/piper
-
1 lingurita rasa zahar
Sos Marinara pentru paste
Una dintre cele mai simple reteta de sos de rosii pentru paste. Desigur, reteta este de origine italiana, napoletana mai exact. Savoarea acestui sos este data de ingredientele proaspete din care este pregatit.
Steps
1
Done
|
Preparare sosCel mai important e sa avem rosii gustoase, desigur daca nu suntem in sezon se pot folosi si cele din conserva ( rosii intregi decojite). |
2
Done
|
Acum dam focul incet si lasam sa fiarba usor timp de 30-40 minute, pana scade din zeama si sosul se ingroasa. Amestecam din cand in cand . La final gustam si asezonam daca e nevoie. |
Cum si cat timp se poate pastra sosul Marinara?
Daca se sterilizeaza, sta peste iarna la camara