Ingredients
-
1 buc mica dovlecel
-
1 buc mica / sau 1 jumatate vanata
-
1 buc ceapa rosie
-
2 catei usturoi
-
800 ml rosii decojite la conserva
-
400 gr paste / spaghete
-
50 ml ulei de masline
-
3-4 buc frunze busuioc
-
50 gr masline negre fara samburi
-
dupa gust sare/piper
Paste cu legume si sos de rosii
Usoare, delicioase, aromate ! Daca doriti o mancare rapida si gustoasa, fara carne, sunt alegerea perfecta 😉
Steps
1
Done
|
Sos de rosiiPrima data maruntim rosiile, cu cutitul sau cu robotul de bucatarie. Apoi adaugam 1 lingura ulei de masline intr-o tigaie, si pune usturoiul razuit. Il lasam 1 minut doar, atentie ca se arde repede. Adaugam rosiile , sare si piper, jumatate din busuioc. Lasam pe foc mediu pana fierb pastele. |
2
Done
|
Legumele caliteCeapa o taiem solzisori, vinetele cubulete. Dovlecelul il taiem julien, adica betisoare :) . Punem restul de ulei in tigaie si adaugam ceapa, apoi vinetele. Le lasam sa se inmoaie. Saram si piperam. Cand acestea s-au inmuiat punem si dovlecelul. Mai lasam cateva minute 2-3 maxim, la foc tare , cat sa se rumeneasca usor. Amestecam cu grija. Cand sunt gata , le dam la o parte. |
3
Done
|
Fierbem pasteleIn oala in care fierbe apa, punem 1 lingurita de sare, apoi cu grija turnam pastele. Le fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. La final scurgem pastele de apa, le turnam peste sosul de rosii, adaugam legumele trase la tigaie. Maslinele le taiem feliute , la fel si busuiocul ramas. Presaram peste paste si stropim cu putin ulei de masline. Cine doreste isi poate razui putin parmezan. Enjoy ! |