Ingredients
-
250 ml lapte 3,5 grasime
-
25 gr amidon
-
50 gr zahar
-
1/2 buc pastaie vanilie
-
2 buc galbenusuri
-
25 gr unt
Crema de vanilie, crema patissiere
Crema de vanilie sau creme patissiere – dupa denumirea frantuzeasca, este atat de versatila in bucatarie. O data ce o stim prepara, o putem folosi la numeroase praparate: eclere, choux, prajituri, cremes.
Steps
1
Done
|
Preparare crema vanilieLaptele il amestecam cu 30 gr zahar, amidonul si il punem pe foc, intr-un vas cu fund dublu. Taiem pastaia de vanilie pe lungime, adaugam semintele si coaja. Lasam pana ajunge la punctul de fierbere, amestecam constant. Intr-un bol amestecam galbenusurile cu zaharul. |
2
Done
|
Turnam imediat laptele fierbinte peste galbenusuri. Amestecam mereu cu telul. Punem din nou la foc amestecul. Cand a inceput sa fiarba , o mai lasam pana se ingroasa precum o budinca. Amestecam mereu cu un tel. Dam vasul la o parte, si o lasam sa se raceasca, amestecam din cand in cand pentru a evita formarea crustei. Cand a ajuns la temperatura camerei adaudam untul si mixam 2-3 minute. Acum se poate folosi pentru diverse preparate. |
Buna.de unde pot cumpara pastaia de vanilie?ms
De obicei gasiti in orice supermarket, Lidl, Auchan, Cora
buna. cat timp pot pastra aceasta crema in congelator?
Nu am incercat sa o pastrez in congelator, dar cred ca 30 de zile fara probleme
Pot sa pun faina in loc de amidon?
Se poate folosi si faina insa trebuie marita cantitatea. La 100 gr amidon, se folosesc 150 gr faina
Pentru prăjitură îmi ajunge 2 porții de cremă?? Adică “reglez” nr de porții din descriere și apoi mai “bat” cu 150 gr unt?? Mulțumesc
Exact, faci 2 portii crema de vanilie, apoi urmezi reteta in continuare