Piept de rata cu cartofi si sos de merisoare
O cina gata in 30 minute ! desi pare greu de realizat, atat va ia sa fie gata , in farfurie š Gustul si combinatia de arome sunt minunateĀ Ā !
Sos de merisoare
1 ceapa rosie, tocata marunt, am calit-o in 2 linguri de ulei.
Apoi am adaugat o cana merisoare sau 2 linguri gem merisoare. Se toarna apoi 100 ml supa de pui/apa, 100 ml vin rosu, cateva fire rozmarin, 2 lingurite zahar( daca folosim gemul nu mai punem zahar) .
Lasam pana scade lichidul si se ingroasa, sare, piper, la final un cub de 20 gr unt.
Piept de rata 2 buc piept de rata:
Se cresteaza partea cu grasimea de rata , fara sa ajungi la carne .
Saram si piperam , apoi punem o tigaie fara ulei la incins , punem pieptul de rata cu grasimea in jos . Il lasam 2-3 minute , pana devine auriu, apoi il intoarcem , il lasam 2 min si pe cealalta parte, scurgem grasimea din tigaie si apoi o dam la cuptor la 190 grade timp de 18-20 minute .
Cuptorul sa fie preincalzit la 190 grade . Daca ca place carnea mai roz o lasati doar 18 minute. O scoatem si o Ā lasam 3 -4 min acoperita cu un capac , apoi o feliati.
Cartofii in untura :
Aroma cartofilor prajiti in untura e deosebita. Sunt cei mai gustosi. Desigur ii puteti praji in ulei sau varianta mai dietetica, la cuptor.
Eu am folosit 300 gr untura de porc. Cartofii i-am curatat apoi i-am taiat cubulete. Am incins untura si i-am prajit pana s-au rumenit frumos. Se servesc calzi.
Va las si o reteta de cartofi la cuptor šĀ https://luckycake.ro/retete/cartofi-wedges-la-cuptor/