0 0
Prajitura Kati

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Prajitura Kati

  • Medium
Share

E prajitura copilariei mele 🙂 Asa ca o impart cu voi, sper sa va placa!

Ingrediente:

blat: 500 gr  faina

150 gr untura (sau unt , margarina)

2 galbenusuri

5 linguri zahar

1 plic zahar vanilat

125 gr iaurt

coaja razuita de la o lamaie

1/2 plic praf de copt

crema:

100 gr unt

un borcan mic gem de prune

esenta rom

zahar praf dupa gust

1 foaie blat sfaramat

Preparare:

Intr-un bol incapator punem toate ingredientele,cele uscate mai intai, apoi restul si framantam cu mana sau robotul pana se formeaza un aluat.Aluatul il impartim in 3 parti egale pe care le intindem cu ajutorul unui facalet(4-5 mm grosime) pe o suprafata pudrata cu faina si apoi le punem la copt, la 180 grade, imp de 8-10 minute pana ce devin aurii pe margini.Le lasam la racit.

Dintre cele 3 blaturi il alegem pe cel mai mic si il sfarmam marunt, peste el punem untul moale la temperatura camerei,gemul,esenta rom si zaharul si mixam pana se omogenizeaza bine.Trebuie ca aiba consistenta unei creme dense,gemul de prune ar trebui sa fie cat mai gros, magiunul e ideal.Apoi trecem la asamblatul prajiturii: peste primul blat turnam compozitia si o nivelam apoi acoperim cu celalalt blat si presam putin.Lasam peste noapte la rece.

Deasupra se poate orna cu albusul de ou ramas batut spuma cu 80 grame zahar care o punem peste unul dintre blaturi cu 3 minute inainte de a-l scoate din cuptor. Enjoy!

Lucky Cake

previous
Tort de ciocolata cu branza si capsuni
next
Tort cu piersici si caramel
previous
Tort de ciocolata cu branza si capsuni
next
Tort cu piersici si caramel
Subscribe
Notificare despre
guest
3 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Andreea

Buna. De cate gr sa fie borcanu de gem?