0 0
Classic Cheesecake

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Classic Cheesecake

Share

Cheesecake-este o reteta atat de populara datorita gustului sau fin si delicat.Nu are multe ingrediente , se face usor, si copiilor, si nu numai 😉 le place la nebunie. Am incercat mai multe retete, cu branza proaspata sau crema de branza, cu jeleu sau stafide,si m-am decis sa va prezint reteta clasica iar apoi, voi,daca doriti, puteti sa mai adaugati ce va place .

Ingrediente:

  • 1 kg crema de branza (gen philadelphia, exquisa) ,se poate folosi si  branza pentru prajituri la galetusa de la Lidl
  • 4 oua
  • 3 lg faina
  • 2 lg smantana
  • 3/4 cana zahar ( aproximativ 170 gr )
  • coaja razuita de la o lamaie
  • extract vanilie- o lingurita
  • 1 pachet biscuiti digestivi  – 200 gr
  • 75 gr unt topit

Avem nevoie de o tava cu peretii detasabili(de 24 sau 26 cm) iar pe fundul tavii am pus hartie de copt si pe exterior am invelit-o in folie de aluminiu, pt a nu intra apa in forma( e doar o masura preventiva ).Biscuitii ii sfarmam bine cu ajutorul unui robot de bucatarie apoi adaugam untul topit cu amestecam pana capata un aspect nisipos.Ii punem in tava si ii presam cu mana pana ii uniformizam.Branza o mixam cu zaharul apoi adaugam faina, smantana, lamaia, vanilia,amestecam bine iar la urma adaugam  cate 2 oua o data, pe care le batem putin cu furculita. Nu trebuie mixat mult , doar pana ce ouale se incorporaza. Blatul de biscuiti se poata da la cuptor 10 minute la 180 grade(e optional ,eu am facut ambele variante si sunt ok) dupa care turnam amestecul de branza si punem prajitura  intr-o alta tava umpluta cu apa pana la jumatatea tavii si o dam la cuptor 40 -50 minute la 160 grade iar apoi o mai lasam 20 minute la 140 grade.Dupa ce se raceste la temperatura camerei o dam la rece minim 2 ore.

O puteti servi simpla sau cu fructe proaspete sau gem, oricum e minunata, Pofta Buna!

 

Lucky Cake

previous
Gulas de vita
next
Minestrone cu pui
previous
Gulas de vita
next
Minestrone cu pui
Subscribe
Notificare despre
guest
10 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Nicoleta

Foarte gustos si usor de preparat.

Mihaela

Buna, spune.mi, te rog, pt tava de 20 cm reducem ingredientele la jumatate? Multumesc.